Uzunay, kazanımları  değerlendirdi

Uzunay, kazanımları değerlendirdi

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde müzakere sürecinin sona erdiğini ve kararı Hakem Kurulu’nun vereceğini anımsattı.

Süreci değerlendiren Uzunay, “Hizmet kolu kazanımları dışında tüm kamu görevlilerini ilgilendiren refah payı, en düşük kamu görevlisi maaşının 22 bin TL'ye tamamlanması, Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nın Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na geçirilmesi gibi genel tekliflerimiz, bugünden itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından görüşülecek ve karara bağlanacaktır. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun, müzakere boyunca yaptığımız güçlü itirazları dikkate alacağına, genel tekliflerimizin kabul göreceğine ve kamu görevlilerini enflasyona ezdirmeyecek bir oran belirleyeceğine inanıyoruz” dedi.

NÖBET ÜCRETLERİ ARTIRILDI

Uzunay, 7. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları ile ilgili şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarının nöbet ücretleri artırıldı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapanların ek ödeme tavan oranları artırıldı. Üniversite hastanelerinde görev yapanların ek ödeme tavan oranları artırıldı. Adli Tıp Kurumu’nda görev yapanların ek ödeme tavan oranları artırıldı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının taban ödemeleri artırıldı. Üniversite hastanesinde görev yapan sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının taban ödemeleri artırıldı. Aile sağlığı çalışanlarına muayene sayısına göre ödenen teşvik ek ödemeleri artırıldı. Taban ve teşvik alamayan kurum ve kuruluşlarda çalışan hekim, diş hekimi ve sağlık hizmetleri sınıfının ek ödemelerinde artış yapıldı. Sosyal hizmet tazminatının artırılması sağlandı. Sözleşmeli personelin de sosyal hizmet tazminatından yararlanabilmesi sağlandı.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.