‘uzun İpli Giysileri Ölüme Sebebiyet Verebilir!'

‘uzun İpli Giysileri Ölüme Sebebiyet Verebilir!'

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, çocukların kullandığı tekstil, kırtasiye ve oyuncak gibi ürünler için velilere ve öğrencilere ürünlerin kullanımı ve özellikleri konusunda bilgi verdi. Uzun ipli giysilerin olası kaza sırasında...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, çocukların kullandığı tekstil, kırtasiye ve oyuncak gibi ürünler için velilere ve öğrencilere ürünlerin kullanımı ve özellikleri konusunda bilgi verdi. Uzun ipli giysilerin olası kaza sırasında ölüme sebebiyet verebileceği belirtilirken, bazı ürünlerin kanserojen madde içerebileceği vurgulandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlisi Meral Karaarslan Çapa Atatürk Ortaokulu’nda öğrencilere, öğretmenlere ve velilere okul alışverişlerinde dikkat etmeleri gereken hususları anlattı. Uzun ipli kıyafetlerin herhangi bir olumsuzluk durumunda kazaya hatta ölüme sebebiyet verebileceğine dikkat çeken Karaarslan, “Bağcıklı kıyafetler çok tehlikeli olabiliyor. Özellikle uzun bağcıklı kıyafetleri kullanmayın. Örneğin, otobüse binmeye çalışan bir çocuğun bağcığı kapıya sıkışıp, kazalar olabiliyor.” dedi.

‘CE’ SİMGESİ OLMAYAN ÜRÜN ALMAYIN, KULLANMAYIN

Kırtasiye ürünlerinde ‘CE’ diye bir simgenin bulunduğunu belirten Karaarslan, “CE’li olmayan kalem, silgi ya da herhangi bir ürünü almayın. Suluklarda ise ‘Gıda ile temasında herhangi bir problem yoktur.’ işareti var. Bu işaretlere dikkat etmek gerekiyor. Çantaların da sağlıklı olması gerekiyor. Çantalarda plastiğin yumuşaması için ‘ftalat’ maddesi var. Bu sizin cinsiyet hormonlarınızı, büyüme hormonlarınızı etkileyerek, gelişiminiz kötü etkilenebilir. Dikkatli olun.” ifadelerini kullandı.

‘SU MAYMUNUNA DİKKAT!’

Bazı kırtasiyelerde ‘Su maymunu’ isimli maddenin satıldığını ancak, bu ürünün çok tehlikeli bir madde olduğunu kaydeden Karaarslan, “Su maymunu şeker görünümlü bir madde. Suya geldiği zaman 3-4 kat büyüyor. Bu madde midenizdeki sıvı ile birlikte büyüyebilir ve mide ile bağırsaklarınız parçalanabilir." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.