Üzülmez: Sivilleşme çalışmaları başlayacak

Üzülmez: Sivilleşme çalışmaları başlayacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez gazetemizi ziyaret etti

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan’la bir süre sohbet eden Hüseyin Üzülmez, seçim sonuçlarını değerlendirdi.
12 Haziran’da Türkiye genelinde AKP’ye yüzde 50 oranında oy verildiğini ve Konya’nın Türkiye ortalamasının üzerinde bir teveccüh göstererek, AKP’yi yüzde 70’le desteklediğini belirten Hüseyin Üzülmez, “Seçim sürecini geride bıraktık. Artık önümüzde yeni bir dönem var. Bu dönemde Konya özelinde Türkiye için hayırlı hizmetler yapmaya çalışacağız. Seçim sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yeni anayasa yapılmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, “Oy oranımız yüzde 50’ye çıktı ama anayasa değişikliğini gerçekleştirebilmek için gerekli olan 331 milletvekili sayısına ulaşamadık. Bu demek değildir ki, anayasa değişikliği yapılmayacak. Başbakan Erdoğan’ın da seçim sonrası yaptığı açıklamada belirttiği gibi muhalefet partilerinin kapısı çalınacak ve anayasa değişikliğini milletin hayrına değiştirebilmek için çalışılacak” diye konuştu.
Konya için yapılabilecek hizmetlerle ilgili de açıklama yapan Hüseyin Üzülmez, “Benim oda başkanıyken de savunduğum bir görüş vardı, Konya’da ekonominin gelişmesi, ticaretin büyümesi için hava alanının sivilleştirilmesi gerekiyor. Burada önemli olan günlük yolcu taşıyan uçak sayısının artırabilmektir. İnşallah Konya, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda ihracatını artırabilmek, sanayisini geliştirebilmek ve ekonomik bir üs haline gelebilmek için hava alanını geliştirebilecektir. Bu amaca ulaşabilmek için Konya’ya her gün 15 uçak inip kalkmalıdır. Çalışmalarımız bu yönde yoğunlaştıracağız” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.