Uzatmada yıkıldık

Uzatmada yıkıldık

Ligde kalma umudunu güçlendirmek adına sahasında kritik bir maça çıkan Torku Konyaspor normal süresi 95-95 biten maçın uzatma dakikalarında Demir İnşaat takımına 105-101 yenildi.

Spor Toto Basketbol Liginde mücadele eden Torku Konyaspor sezonun 25. Hafta maçında  Demir İnşaat Büyükçekmece’ye normal süresi 95-95 eşitlikle biten maçta 101-105 yenildi. Yeşil-beyazlı ekip

kümede kalma adına mutlak galibiyet parolası ile çıktığı maçın son saniyelerine 95-95 eşitlikle girdi.  Son hücum şansını yakalayan Torku Konyaspor’da Bremer müsait pozisyonda topu potaya bırakmadı ve dairenin dışındaki arkadaşına pas vermeyi tercih etti.  Mullens’in dış atışı sayı ile sonuçlanmayınca maç uzatmaya gitti. Uzatmada konuk ekip maçı 105-101 kazandı.   

Maça iyi başlayan Torku Konyaspor  Mullens’in bulduğu sayılarla etkili olurken, Christmas’dan da skor katkısı aldı. Roll ve Seawright ile potasındaki sayılara karşılık veren konuk takım karşısında ilk periyodu Jefferson ve Reynolds’ın basketleri ile 28-20 önde tamamladı. 

Yeşil-beyazlı ekip  ikinci periyotta pota altından Williams ile skor bulurken, Eldrige’I durdurmakta zorlandı. Farkı editmeye başlayan Demir İnşaat Büyükçekmece, 17. dakikada skorda dengeyi kurdu (36-36). İlk yarı 44-44 eşitlikle sonuçlandı.

Üçüncü periyotta da başa baş mücadele devam etti. Mullens-Christmas ikilisi ile sayılar bulantemsilcimiz , Robinson ve Roll’u durduramadı. Jefferson ve Valentin’in basketleri sonrasında skor üstünlüğünü rakibinden devralan yeşil-beyazlı ekip, son periyoda 74-66 önde girdi.

 Final periyodunda Jefferson-Christmas ikilisi ile avantajını koruyan Torku Konyaspor, Walker’ın sayılarına engel olamadı. 10 sayıya kadar çıkan farkı 2 sayıya indiren İstanbul temsilcisi, 35. dakikada skoru 80-78’e taşıdı. Mullens ve Bremer’in basketleri sonrasında Walker ile öne geçen konuk takım, Reynolds’ın 3 sayılık basketine de Eldridge ile yanıt verdi. Son 40 saniyeye 87-87’lik eşitlikle girilirken Bremer’in 3 sayılık basketi ile yeşil-beyazlı ekip bir kez daha öne geçmeyi başardı. Serbest atışlardan Robinson ve Walker ile sayı üreten Demir İnşaat Büyükçekmece’nin yaptığı taktik faulleri Bremer ile sayıya çevirdik. Son 1 saniyede Walker ile serbest atışlardan 2 sayı bulan konuk takım, skorda dengeyi kurdu ve maç 95-95 eşitlikle sonuçlandı. Uzatma periyodunda bulduğu 3 sayılık basketlerle etkisini arttıran İstanbul temsilcisi skoru 98-103’e taşıdı. Walker’ın bulduğu 2 sayı sonrasında konuk takım maçı 101-105 kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.