Uysal: Eğitim Sistemi, Yeni Eğitim Yılına Ağır Yaralı Girdi

Uysal: Eğitim Sistemi, Yeni Eğitim Yılına Ağır Yaralı Girdi

Aktif Eğitimciler Sendikası(Aktif-Sen) Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, yeni eğitim öğretim yılının, eğitimin her geçen gün içinden çıkılmaz hale gelen ve kangren olmaya yüz tutmuş sorunlarının gölgesinde başladığını söyledi....

Aktif Eğitimciler Sendikası(Aktif-Sen) Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, yeni eğitim öğretim yılının, eğitimin her geçen gün içinden çıkılmaz hale gelen ve kangren olmaya yüz tutmuş sorunlarının gölgesinde başladığını söyledi.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılı nedeniyle yazılı açıklamada bulunan Uysal, "Okullar açılmadan önce öğrencilerin okullarının belirlenmesi ve kayıt işlemlerinin tamamlanmış olması, okullarımızın ihtiyacı olan yönetici ve öğretmenlerimizin eğitim-öğretim başlamadan önce görevlerinin başında olması, eğitim ortamlarının eğitim içerikleri ve fiziki yapı açısından faaliyete hazır hale getirilmesi olmazsa olmaz ön hazırlıklardandır.

Yukarıda saydığımız temel hususları sağlıklı bir eğitim sezonu için yapılması gereken zorunlu hazırlıklar olarak kabul edersek eğitim sistemimizin 2014-2105 Öğretim yılına ağır yaralı olarak girdiğini söyleyebiliriz." dedi.

"OKULU İÇİN ÇALIŞAN MÜDÜRLER SÜRGÜN YEDİ"

Haksız uygulamalara tepki gösteren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde parmakla gösterilen bir okul müdürümüz iki personeliyle 4 katlı ek binayı iskelesiz olarak, çatıdan ve pencereden boyamış ödül olarak kendisine git bilim sanat merkezinde sınıf öğretmenliği yap denmiştir. Eline fırça alıp mış gibi yapsa ve basına poz verse şimdi kim bilir hangi gözde okulda okul müdürü idi, bilemedi! Yine 8 yıl vekaleten şube müdürlüğü yapmış, kendisine iki yıl öncesine kadar ilçe milli eğitim müdürü gözüyle bakılan bir okul müdürümüz ödül olarak komik puanlarla adeta görevden el çektirilmiştir.

Sonuç olarak Milli Eğitim Bakanlığı, 2014-2015 öğretim yılı başlarken, başarılı bir eğitim sezonu için gerekli en temel konularda bile yeterince hazırlık yapamamış ve varlığını sorgulanır hale getirmiştir. Acizane tavsiyemiz: Milli Eğitim Bakanlığı, fişleme, tasfiye, kadrolaşma vb. illegal faaliyetleri terk etmeli, derhal asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmelidir.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.