Ürettiği CNC'leri yurtiçinde pazarlıyor

Ürettiği CNC'leri yurtiçinde pazarlıyor

Seydişehir'de bir firma, ürettiği, ahşap, reklam ve mermer sektöründe kullanılan CNC makinelerini yurt içinde pazarlıyor.

Dekorsan Makine Otomasyon Mobilya Şirketi Genel Müdürü Yılmaz Ergüner, yıllardır Seydişehir'de mobilya imalatı ile uğraştıklarını ve ilk başlarda kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla CNC makinesi imal ettiklerini söyledi. 
Daha sonra kendilerine makine ile ilgili talep gelmesi üzerine seri üretime geçtiklerini ifade eden Ergüner, ''6 yıldır Woodrunner adını verdiğimiz CNC makineleri üretiyoruz'' dedi. 
Üretimde daha çok servisle ön plana çıktıklarını belirten Ergüner, şunları kaydetti: ''24 saat servis hizmet veriyoruz. Bu tür makineler için servis hizmeti çok önemli. Pazar noktasında Türkiye genelinde herhangi bir sıkıntımız yok. Ürettiğimiz CNC makinelerini geliştirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz, 'yarı robot' diye tabir edilen 5 eksenli cihazlar üretmek. Profesyonel anlamda Türkiye'deki 2-3 firmadan biri olduğumuz düşünüyoruz. Yurt içinde İzmir, İstanbul, Konya, Balıkesir, İzmit'te tezgahlarımız var. Seydişehir ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Biz ısrarla üretimlerimizi Seydişehir'de yapmayı istiyoruz. Şu an Bursa ve İstanbul'da bu işi yapan 3 firma var.'' Seydişehir Marangozlar Sanayi'nde 4 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Ergüner, ilk CNC tezgahını 75 bin liraya mal ettiklerini, üretim süresinin makinenin özelliliğine göre 25 gün ile 45 gün arasında değiştiğini söyledi. 
Ayda 2 makine ürettiklerini anlatan Ergüner, Seydişehir'de imkanların kısıtlı olmasına rağmen elde ettikleri başarının önemli olduğunu vurguladı.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.