Üreticiye bayram avansı

Üreticiye bayram avansı

Konya Şeker A.Ş. pancar üreticisine Ramazan Bayramı öncesi 6 milyon TL nakit avans dağıtımına başladı.

Konya Şeker A.Ş. pancar üreticisine Ramazan Bayramı öncesi 6 milyon TL nakit avans dağıtımına başladı.
Hububatta yaşanan rekolte düşüklüğü sebebiyle zor günler geçiren Konyalı üreticiye, Ramazan Bayramı öncesi Konya Şeker A.Ş. tarafından nakit avans dağıtımına başlandı. Bayram avansı ile birlikte bu kampanya döneminde 169,5 milyon TL ayni ve nakdi avansın dağıtımının tamamlanmış olacağı bildirildi.
Üretici ile yapılan ekim sözleşmelerinde “Bayram Avansı” ile ilgili bir hüküm olmamasına rağmen kurumun üreticisine karşı adı konulmamış bir gönüllü yükümlülük çerçevesinde bunu gerçekleştirdiğini kaydeden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Konya Şeker olarak bizim mesuliyetimiz, üreticimizin omzundaki yükü hafifletmektir. O yüke omuz verip yükü paylaşmaktır. Bu sene üretici zor bir yıl geçirdi. Hasat sezonu başladı ancak üreticinin yüzü bizim arzu ettiğimiz kadar gülmedi. Bu zor yılın zorluğunu paylaşmak, iklimden kaynaklanan zorlukların bayram coşkusunu gölgelememesi için Bayram Avansı’nı elimizden geldiğince ve üreticimizin beklentisini yeterince karşılamak için geçen yıla göre arttırdık” dedi.
Bayramların barış, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma günleri olduğunu ve yardımlaşmanın bayramların mana ve anlamı ile bütünleştiğini vurgulayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Konya Şeker’in herkesten farkı bu beylik lafı tekrarlamaktan ziyade, bu sözün gereğini yerine getirmesidir. Yani yardımlaşma ve dayanışmayı hayata geçirmesidir. Üreticinin tarım sektörünün özelliği gereği özel bir durumu vardır. Üretici açısından hasat sezonu bir bayramdır, emeğinin karşılığı üretici hasatla birlikte alır ve üreticinin eli ürünün satılmasıyla birlikte rahatlar. Ancak bu sene olduğu gibi bazen iklim koşullarından kaynaklanan zorluklar sebebiyle üreticinin yüzü hasatta da gülmez, eli rahata kavuşmaz. Biz bir üretici kuruluşuyuz ve bizim görevimiz üreticilerimizin içinde bulunduğu duruma göre çare üretmek, bayramları bayram gibi geçirmesini sağlamaktır. Üretici çocuklarının da bayramlarda bayram sevinci yaşamalarını sağlamaktır. O nedenle bir üretici kuruluşu olan Konya Şeker olarak bu sene üreticimizin hububatta yaşadığı sıkıntıyı da dikkate alarak, onların elini rahatlatabilmek için Bayram Avansı ödemesi için belirlediğimiz miktarı arttırarak 6 milyon liraya çıkardık. Konya Şeker için, üreticilerimizin yüzündeki tebessüm ile onların evlatlarının yaşadığı bayram coşkusu ve üreticilerimizin hanelerinde bayramların şeker tadında geçmesi her türlü ticari başarıdan kıymetlidir. Bu bayram avansının da hem üreticilerimizin hem de ailelerinin bayram sevincini katlayarak arttırmasını temenni ediyor, tüm üreticilerimizin Ramazan Bayramını şimdiden kutluyor, bu rahmet ve bereket günlerinin üreticilerimiz, milletimiz ve tüm inananlar için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum