Üniversitesporda 1. lig umudu sürüyor

Üniversitesporda 1. lig umudu sürüyor

Beko Basketbol Liginin fikstürü dün çekilmesine rağmen ligde yer alan bazı kulüplerin içerisinde bulundukları mali kriz nedeniyle lige katılma endişesi giderek artıyor.

Beko Basketbol Ligi’nin fikstürü dün çekilmesine rağmen ligde yer alan bazı kulüplerin içerisinde bulundukları mali kriz nedeniyle lige katılma endişesi giderek artıyor. Beko Basketbol Ligi’nde bu doğrultuda sıkıntı yaşayan Hacettepe Üniversitesi de içerisinde bulunduğu durumdan çıkış yolu arıyor. Başkent temsilcisi yeni sezonda ligde oynama hakkını Torku Selçuk Üniversitesi’ne devretmek için Torku Selçuk Üniversitesi’ne haber gönderdi ve dün her iki kulüp arasında resmi temaslar başladı.

Sarı-mavili kulübün başkanı Yunus Derebağ, konuyla ilgili olarak kendilerine şuanda Beko Basketbol Ligi’nde bulunan Hacettepe ile birlikte iki ayrı kulübün de aynı tekliflerle geldiklerini söyleyerek, “Biz Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız görüşmelerde maddi yönden her iki ligde de yer alabileceğimizi açıkça beyan ettik. Teknik heyet ve sporcu transferi için de yaptığımız tüm görüşmeler hem Beko Basketbol Ligi’nde yer alacak hem de 2.Lig’de şampiyonluğa oynayacak şekilde sürüyor. Federasyonla yapılan görüşmelerde önümüzde en az 10 günlük bir sürecin daha olduğunu öğrendik. Hiçbir konuda aceleci değiliz. Şartları değerlendireceğiz. Uygun olan ne ise o yapılacak. Bu konuda Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan ve onursal başkanımız Prof. Dr. Hakkı Gökbel’e de bilgi verdik” dedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.