Üniversite yine farka koştu: 106-63

Üniversite yine farka koştu: 106-63

Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi A Grubunda mücadele eden temsilcimiz Selçuk Üniversitesi deplasmanda Yeni Nesil i farklı mağlup etti. İstanbul Recep Şahin Köktürk Spor Salonunda oynanan maç karşılıklı basketlerle başladı.

İlk periyodu 22-20 önde geçen Selçuk Üniversitesi ikinci periyotla birlikte oyuna ağırlığını koydu ve özellikle Onur un pota altından ürettiği sayılarla soyunma odasına 13 sayı farkla 48-35 önde girdi. İkinci yarıyla birlikte savunmasını sertleştiren buna karşılık hücumda da Hakan, Azizcan ve Meeking in sayılarıyla etkili olan temsilcimiz farkı giderek açıp son çeyreğe 70-52 önde girdi. Son 10 dakikalık bölüme de 11-0?lık seri yaparak başlayan Selçuk Üniversitesi rahat ve üstün bir oyun ortaya koyduğu maçı 43 sayı farkla 106-63 kazandı. Temsilcimizde tüm oyuncular sayı kaydederken 6 oyuncu ise çift haneli sayılara ulaştı. Selçuk Üniversitesi geçen hafta da sahasında oynadığı maçta Düzce Gençlik i 101-38 mağlup etmişti. Temsilcimiz bu sonuçların ardından üst üste iki hafta 100 sayınan üzerine çıkmış oldu ve play-off öncesi rakiplerine mesaj göndermeye devam etti.
TERRANCE THOMAS ÜNİVERSİTE’DE
Türkiye Erkekler Basketbol İkinci Ligi A Grubu’nda mücadele eden ve play-offlar öncesi kadroyu güçlendirme çalışması içerisine giren Selçuk Üniversitesi, yabancı oyuncu transferinin son gününde Amerikalı oyuncu Terrance Thomas ile anlaştı. Yeni Nesil maçı öncesi takıma dahil olan Thomas’ın Play-Off lara kadar tam olarak hazır olacağı kaydedildi.
1980 Texas doğumlu olan Terrance Lamar Thomas, Baylor Üniversitesi Kolej takımında basketbol eğitimini aldı. Sonrasında Dudelange (Lüksemburg), BK Ventspils (Litvanya), Fort Worth Flyers (NBDL), Artland Dragons (Almanya), Bakersfield Jam (NBDL) ve Potros Itson (Meksika) takımlarında forma giydi. Litvanya’da All Star seçilen ve Almanya’da da şampiyonluk kupasını kaldıran Terrance Thomas, Meksika’da ise 22 maçta forma şansı buldu. Bu maçlarda 36 dakika süre, 21.9 sayı, 8 ribaunt ve 3.1 asist ortalaması ile mücadele eden Amerikalı oyuncu, 198 cm boyunda ve 104 kilo ağırlığında. 3 ve 4 numaralı mevkilerde oynayabilen Thomas’ın Play-Off’ta takıma büyük katkı sağlaması bekleniyor.
Yapılan bu transferle güçlerine güç kattıklarına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Mehmet Kamanlı, “Ligde statü gereği bir yabancı oyuncu kadroda yer alabiliyor. Ancak biz Play-Off’ta hocanın elinde alternatif olması açısından imkanları zorlayarak transferin son gününde ikinci bir yabancı ile anlaştık. Camiamıza hayırlı olsun. Bu transferle birlikte takımda forma savaşı iyice kızışacak” diye konuştu.

SALON: Recep Şahin Köktürk
HAKEMLER: Mesut Dağhan, Kamil Gürsoy
YENİ NESİL: Kaan 2, Can 2, Y. Mert 2, Çetin, Kadir 5, Berkan 7, Nasuhi 4, Ömer Kaan 16, Candar 3, Mc Knight 10, Barış 4, Andrei Sirbu 8
SELÇUK ÜNİV: Eren 5, Hakan 11, Volkan 4, Murat 7, İbrahim 10, Cemal 2, Yunus 5, Azizcan 16, Meeking 13, Emre 7, Onur 14, Pastal 12
PERİYOTLAR: 20-22, 35-48, 52-70, 63-106 (Selçuk Üniv.)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.