Üniversite umut verdi

Üniversite umut verdi

Lig öncesinde özel maç serisine devam eden Torku Selçuk Üniversitesi Antalya Kupası Basketbol Turnuvası’nda Renault’a 64-56 yenildi. Temsilcimizin ortaya koyduğu performans umut verdi

Bu sezon Beko Basketbol Ligi’ne yeniden yükselmenin hesaplarını yapan Torku Selçuk Üniversitesi’nin özel maç serisi devam ediyor. Antalya Kupası Basketbol Turnuvası’nın ilk maçında Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Oyak Renault ile karşılaşan Selçuk Üniversitesi ilk üç periyotta çok iyi oynamasına rağmen son periyotta kondisyon sorunu yaşayınca sahadan mağlup ayrıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Antalya Turnuvasının ilk maçında Oyak Renault, Torku Selçuk Üniversitesini 64-56 mağlup etmeyi başardı. Son çeyreğe 52-40 mağlup giren Bursa ekibi, bu periyotta rakibine kurduğu 24-4 lük üstünlük ile karşılaşmayı kazandı. Torku Selçuk Üniversitesi, Oyak Renault önünde Onat Akış, Hakan Üsküplü, Murat Yolcu, Erhan Yetim, Melih Kabakçı, Sertay Gürsu, Kaan İşbilen, Emre Boztepe ve Salih Uğraşan ile mücadele etti.

Bu arada karşılaşmadan önce yaşanan salon krizi de turnuvaya damgasını vurdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Muratpaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında yaşanan Atatürk Spor Salonunun kullanılma krizi ve Muratpaşa tarafının salonun kapılarını kilitleyip kilitleri de değiştirmesi ile farklı bir hâl aldı. Turnuvanın iptalini ise son anda varılan uzlaşma önlerken, turnuva yarım saatlik gecikme ile başladı. Oldukça düşük skorlu geçen karşılaşmanın fark yaratan ismi ise hiç kuşkusuz Oyak Renault’un son yabancı transferi olan başarılı şutör Tay Waller oldu. 22 yaşındaki guard, karşılaşmayı 21 sayıyla tamamladı.

Müsabakaya çok iyi başlayan ve ilk üç periyotta sergilediği performansla ayakta alkışlanan Torku Selçuk Üniversitesi son periyotta kondisyon sıkıntısı yaşayıp sadece 4 sayı üretebilirken potasında da 10 dakika içinde 24 sayı gördü ve salondan mağlup ayrıldı. 3 yabancılı Beko Basketbol Ligi takımına karşı yabancısız mücadele eden Sarı-mavili ekibimiz gelecek adına umut verdi.

SELÇUKTAN İTTİFAK A ZİYARET

Torku Selçuk Üniversitesi Spor kulübü yönetimi İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buga’yı ziyaret ederek şampiyonluk yolunda destek istediler. TB2L de Konyanın temsilcisi olan ve bu yıl mutlak şampiyon olarak yeniden Beko Basketbol ligine dönmek isteyen Torku Selçuk Üniversitesi yönetimi İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buga yı ziyaret ederek destek istediler. İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buga, Konyanın tanımı ve marka şehir olması yolunda şehrin tüm dinamiklerinin harekete geçerek el birliği yapması gerektiğini söyledi.

Başkan Buga sporda rakibin önemine dikkat çekerek “Rakip özellikle de güçlü rakip olmaza rekabet olmaz. Bunun içinde Konya olarak marka olmak istiyorsak sporda sanatta kültürde yeni markalar çıkarmak zorundayız. Konyanın sadece Mevlana ile marka olamayacağını gördük. Bunun için de biz spora büyük önem veriyoruz. Sporun gücünün bilincindeyiz. Bu şehir sadece Konyaspor ile sporda marka olamaz. Bunun içinde Selçuk Üniversitesinin basketbolda başarılı olmasını arzu ediyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı Prof. Dr. Kürşat Turgut, Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıköse, As Başkanlar Av. Bekir Karataş, Hasan Özdemir, Basın Sözcüsü Güven Öten, Genel Sayman Celal Emiroğlu, Basın ve Medya Sorumlusu TSYD Başkanı Recep Çınar, Yönetim Kurulu üyeleri H. İbrahim Kafaoğlu, Av. Yavuz Tezcan, Av. Sıtkı Beşiktepe ve Uğur Özteke  yi makamında kabul eden Buga, el birliği ile bu takımın bu sezon şampiyon olacağına inandığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.