Üniversite top başı yapıyor

Üniversite top başı yapıyor

Basketbol Erkekler 2. Liginde şampiyonluğa oynayacak bir kadroyla yola çıkacak olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesinde, yeni sezon hazırlıkları bugünden itibaren başlayacak.

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde şampiyonluğa oynayacak bir kadroyla yola çıkacak olan temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi’nde, yeni sezon hazırlıkları bugünden itibaren başlayacak. Bugün Konya’da toplanacak olan sarı-mavili ekip yarın sezonun ilk çalışması gerçekleştirecek. 17 Ağustos Cuma gününe kadar kros ve atletizm idmanlarını Konya’da yapacak olan Torku Selçuk Üniversitesi’nde, ilk etabın ardından sporculara 2 günlük bayram izni verilecek. Torku Selçuk Üniversitesi’nde bayram izninin ardından yeni sezon hazırlıkları Zonguldak’ta gerçekleştirilecek kamp ile devam edecek. 20 Ağustos’ta Zonguldak’a gidecek olan sarı-mavililer burada 12 gün kalacak.

Sarı-mavili temsilcimiz ardından Konya’ya dönerek lig hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürecek. Ayrıca temsilcimiz idmanların yanı sıra özel maçlara da ağırlık verecek. Takımın yeni antrenörü Ajlan Kavasoğlu 1.lige çıkmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını ifade etti. Kavasoğlu,  “Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı’nın Konya’nın olduğu gibi köklü bir geçmişi var. Son iki-üç senedir de birinci lige çıkmak için çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. Tabi ki burada çok ciddi bir enerji var ve böyle bir enerjinin var olması beni çok etkiledi. İşte bu enerji doğru kullanıldığı takdirde çok ciddi bir güç oluşturabiliriz. Bunun için gerekli altyapı da mevcut. Her şeyden önce Torku Selçuk çok genç, dinamik, mücadeleyi seven ve sahada her şeyi yapabilen bir takım.

Özellikle ileriki dönemlerde takımın omuriliğini oluşturacak üniversite kökeni olan genç oyunculara yer vermek bu takımla birlikte 1. lige çıkabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Konya’da basketbolun daha kalıcı olması ve geleceği için temel hedefimiz herkesin evinde bir Selçuk Üniversitesi bayrağını astırmak olacaktır” dedi.Kulüp Başkanı Yunus Derebağ ise, yeni sezonda tüm şehrin desteğine ihtiyaçlarının olduklarını ifade ederek,“Şehirdeki tüm dinamikleri bir araya getirerek kulübümüzü Beko Basketbol ligine taşıyacağımıza inanıyoruz. Ancak basketbol ikinci liginde Konya’yı temsil eden tek takım olarak şehrin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. İş adamları ve Selçuk Üniversitesi yönetimi bir araya gelerek bugüne kadar istediğimiz başarıyı yakalayamasak da sportif anlamada önemli çalışmalar yaptık. Şehirde daha geniş kapsamlı bir birliktelik sağlayarak basketbolda en üst düzeyde mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.