Üniversite öğrencilerinden protesto

Üniversite öğrencilerinden protesto

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ) Uluslararası Öğrenciler Kulübü ve Genç İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfınca izlenime sunulan "Nepal'de Müslüman Olmak" sergisinde stantlara zarar verilmesi, Konya'da üniversite öğrencileri tara

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi'nde bir araya gelen Selçuk Üniversitesi Duyarlı Müslümanlar Grubu üyesi öğrenciler adına açıklama yapan Şehmuz Sarıdoğan, Müslümanların üniversitelerdeki varlığından ve her türlü çalışmalarından rahatsız olan bazı grupların, geçtiğimiz günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi'nde cami talebi için bir araya gelenlere saldırdığını belirtti.

Yine Ankara Üniversitesi mescidinde Kuranı Kerim okumak için bir araya gelen kadınların, mescitten dışarı çıkarılarak engellendiğini ifade eden Sarıdoğan, "Son olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde İHH'nın "Nepal'de Müslüman Olmak" sergisindeki bayanlara saldırdılar. İslam'a olan tahammülsüzlüklerinin tezahürü olan bu hareketlerini yine 'DAEŞ'çi' propogandasına sığınarak yaptılar" dedi.

Sarıdoğan, dünya genelinde İslam'a karşı yapılan saldırıların kaynağının İslamafobi değil, İslam düşmanlığı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bilinmelidir ki; DAEŞ, ne İslam'ı ne de Müslümanları temsil etmektedir. Ayrıca DAEŞ, görüldüğü üzere en çok zararı İslam'a ve Müslümanlara vermektedir. Son günlerde üniversitelerde yaşanan hadiseler de bu bağlamın üniversitelere yansımasıdır. Biz hak ve adalet perspektifiyle baskı ve zorbalık gibi insanlık onuruyla bağdaşmayan yöntemleri reddederek, herkesin özgür bir şekilde düşünceleri doğrultusunda çalışma yapması gerektiğini savunuyoruz."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.