Üniversite iyi başladı

Üniversite iyi başladı

Selçuk Üniversitesi, dün kendi salan ve seyircisi önünde yeni sezonun startını verdi.

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, dün kendi salan ve seyircisi önünde yeni sezonun startını verdi. Sarı-mavililer,  Kampus 19 Mayıs Spor Salonu'nda,  Bandırma Kırmızı'yı konuk etti. Geçtiğimiz sezonu ligin zirvesinde tamamlayan ancak Play-Offlar'da Beko Basketbol ligine yükselme şansını yitiren temsilcimiz yeni sezona Bandırma Kırmızı'yı 78-67 mağlup ederek başladı.

Sezonun ilk iç saha maçında iyi bir oyun ortaya koyan ve geçtiğimiz günlerde Federasyon Kupası’nda yenildiği rakibinden rövanşı alan temsilcimiz şampiyonluk hedefiyle başladığı 2012-2013 sezonuna güzel bir başlangıç yapmış oldu. Temsilcimizde yeni transfer Bill Clark sergilediği başarılı performans ile ilk maçta sınıfı geçip alkışı topladı.    

19 Mayıs Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya temsilcimiz selçuk Üniversitsi iyi başladı. Jeremy ve Clark ile sayılar bulan Selçuk Üniversitesi ilk dakikalara üstün girerken Badırma ise temsilcimize Raymond ve yiğitcan ile cevap verdi. İlk periyodun son bölümleri büyük bir çekişmeye sahne olurken sarı-mavililer bu periyodu 25-16 kazanmayı başardı. İkinci periyodada moralli giren Selçuk Üniversitesi, İhsan Yılçın ve Burak'ın etkili oyunları ile aradaki farkı korumayı başardı. Bandırma ise Talat ve Gilbert ile temsilcimize karşılık verdi. Bandırma ikinci periyodun son dakikalarında arada bulunan 10 sayılık farkı Tolga'nın attığı 3 sayılık atış ve Talat ile 6'ya düşürmeyi başardı. Karşılaşmanın ikinci periyodunu ve ilk yarıyı temsilcimiz Selçuk Üniversitesi, soyunma odasına 41-33'lük galibiyetle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ev sahibi olmanın getirdiği avantaj ve önde olmanın verdiği moralle iyi başladı. Omdukça diri bir görüntü vererek maçı çevirmeye çalışan Bandırma Kırmızı ise ilk sayısını Yiğitcan ile buldu. Temsilcimiz ise Bandırma'ya Osman ile cevap verdi. Oldukça büyük bir çekişmeye sahne olan maçın 3. periyodunu temsilçimiz Selçuk Üniversitesi 63-53 kazandı ve son periyoda moralli girdi. Karşılaşmanın son periyodu ise büyük bir çekişmeye sahne oldu Karşılıklı sayılarla geçen son  periyotta Selçuk Üniversitesi aradaki farkı kapattırmamak ve daha da açmak içinmücadele etti. Bandırma Kırmızı ise farkı kapatmanın mücadelesini verdi. Sarı-mavililer periyodu ve maçı

SALON: Torku Arena
HAKEMLER: Tunçtan Durmuşcan, A. Can Osmanlı, Engin Akray
TORKU SELÇUK: Fırat, Soykan, Ufuk, Clark, Hadi Özdemir, Hadi Doğan, Yalçın, Orçun, Granger, Burak, Oktay, Eren
BANDIRMA KIRMIZI: Tolga, Gilbert, Nushi, Mert, Cenk, A. Fatih, Yiğitcan, Mert, Mc Donald, Talat Alp, Rahmi, Hamit
PERİYOTLAR: 25-16, (41-33), (63-53), (78-67)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.