Üniversite, İTÜ sınavında

Üniversite, İTÜ sınavında

Basketbol Erkekler 2. Lig B Grubu’nda mücadele edecek olan sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, ligdeki ilk sınavını bugün deplasmanda verecek. Temsilcimiz İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile karşı karşıya gelecek.

İ.T.Ü Ayazağa Spor Salonu’nda oynanacak olan zorlu karşılaşma saat 15.00’de başlayacak. Geçtiğimiz gün İstanbul’a giden ve çalışmalarını burada tamamlayan sarı-mavililer, ligin ilk haftasında alacağı galibiyetle moralli bir başlangıç yapmak istiyor.
Zorlu deplasmandan evine istediği sonucu alarak dönmek isteyen Selçuk Üniversitesi’nde Trabzon’dan bonservisi henüz gelmeyen Fırat Aydemir’in ve sakatlığı devam eden Cihat Şahin’in forma giyemeyeceği gelen haberler arasında. Eski kulübü Potros Itson ile lisans problemi yaşanan James Peters’in ise henüz durumu netlik kazanmadı. Peters, sorun çözüldüğü takdirde takımda yerini alabilecek. Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Kürşat Turgut, zorlu deplasmandan galibiyetle döneceklerine inandıklarını ve moralli bir başlangıç yapacaklarını söyledi.
Öte yandan Türkiye Basketbol İkinci Ligi’nde 2010-2011 sezonu dün oynanan maçlarla start aldı. TB2L’de deplasmanlı iki devreli lig usulüne göre oynanacak normal sezon mücadelesi 22 hafta sürecek. Gruplarında ilk 8 sırayı alan takımlar, play-off turunda mücadele etmeye hak kazanacak. Play-off serisi; eleme turu, çeyrek final ve final grubu olmak üzere 3 aşamada oynanacak. Statüye göre eleme turu müsabakalarında 2 galibiyet alan 8 takım çeyrek finale yükselecek ve bu turda da bir üst gruba yükselebilmek için takımların yine 2 maçı kazanması gerekecek. 24 takımın Beko Basketbol Ligi’ne yükselebilmek için rekabet edeceği TB2L’de final grubu müsabakaları 29 Nisan-8 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Basketbol Federasyonu’nun belirleyeceği iki ayrı il merkezinde, bir hafta arayla çift devreli lig usulüne göre oynanacak. Final grubu müsabakaları sonucunda ilk iki sırayı alan takımlar, 2011-2012 sezonunda Beko Basketbol Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.