Üniversite Gaziantep’e bileniyor

Üniversite Gaziantep’e bileniyor

Basketbol Erkekler 2. Lig B Grubu’nda 3. hafta geride kalırken, zirve heyecanı giderek artıyor. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, 3. maçında yenilgiyle tanışmasına rağmen haftayı ikinci sırada tamamladı.

İlk 2 maçını kazanarak ligdeki iddiasını gösteren sarı-mavililer, Kepez deplasmanında beklenmedik bir yenilgi alınca 3’te 3 yapma fırsatını kaçırdı. Grubun zirvesinde ise 3 maçını da kazanan TED Ankara Kolejliler bulunuyor. Lig’in 4. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak olan temsilcimiz hazırlıklarını sürdürüyor.
Grupta 5’er puanlı Akhisar Belediyespor, Kepez Belediyespor, Hacettepe Üniversitesi, Gelişim Koleji, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor temsilcimiz Selçuk Üniversite’nin ardından averajla zirveyi takip ediyorlar. Beykoz, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Başakşehir 4’er puanla 3. haftayı geride bıraktılar. Grubun son iki basamağında ise 3 maçta da galibiyet alamayan İstanbulspor ve Tenis Eskrim Kulübü yer alıyor. Ligde bu hafta yapılan maçların 5’ini ev sahibi ekipler kazanırken, Hacettepe deplasmanda galibiyetle dönen tek takım oldu.
Kepez maçında beklenen ve arzu edilen performansı ortaya koyamadıklarına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Okay Tınkır, “Rakibimizin gücünü biliyorduk. Buna göre önlemlerimizi almıştık ancak Kepez Belediyesi’nin etkili oyuncuları Cihan Amasyalı ve Ogün Sevinç’i durdurmakta zorlandık. Rakip takımın yeni transferi Amerikalı Marcus Hall’ın da üst düzey katkıda bulunması bizi zor durumda bıraktı. Ribauntlarda 43’e 23 üstünlük kurmamıza rağmen rakibe fazlaca şut atma şansı tanıdık. Neticesinde de salondan mağlup ayrıldık. Uzun lig maratonunda bu tür mağlubiyetler olabilir. Bu maçtan gerekli dersleri çıkarıp önümüze daha güvenle bakmamız gerekiyor. 3’et 3 yapmak amacındaydık ancak olmadı. Büyük üzüntü yaşasak da önümüzdeki maçlara yoğunlaşmamız gerekiyor. Gelecek hafta sahamızda oynayacağımız Gaziantep Büyükşehir Belediye maçını kazanarak bu yenilgiyi telafi etme imkanı buluruz” diye konuştu.
Torku Selçuk Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Kalyoncu ise Kepez karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarına dikkat çekerken, “Ortada bir maçtı. İki taraf da kazanabilirdi. Rakibimiz bu noktada şanslı taraf oldu ve maçı kaybettik. Geçen hafta şampiyonluğa giden yolun savunmadan geçtiğini söylemiştim. Bunu bu maçta net bir şekilde gördük. Savunmamızı sertleştirmemiz ve rakibe kolay sayı şansı vermememiz lazım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.