Ünal Aysal, Eleştirilere Cevap Verdi

Ünal Aysal, Eleştirilere Cevap Verdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kendisi hakkında ‘korktu, kaçtı’ eleştirilerine ‘Ben korksaydım 2011 yılında başkan olmazdım” diye cevap verdi. Türk Telekom Arena’da spor müdürlerine düzenlediği bilgilendirme toplantısında...

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, kendisi hakkında ‘korktu, kaçtı’ eleştirilerine ‘Ben korksaydım 2011 yılında başkan olmazdım” diye cevap verdi.

Türk Telekom Arena’da spor müdürlerine düzenlediği bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Aysal, Galatasaray’da kendisinin devrinin seçimden sonra sona ereceğini belirterek, “Son iki ay içinde ciddi bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Yine birçok bilgi kirliliği oluştu. Bir takım konular hakkında yalan yanlış bilgiler verildi. Bu konular hakkında sizi bilgilendirmek istedim.” dedi.

Kulübü devraldığı günlerden de bahseden ve iyi bir miras almadıklarını vurgulayan Başkan Aysal, “Biz 2011 yılında iyi bir miras almadık. Bunu ilk kez söylüyorum. Stadın isim hakkı satılmış, parası harcanmıştı. Futbola yaptığımız yatırımlarının karşılığını başarılar ve kupalar ile aldık. Hiçbir zaman Galatasaray’ın hisselerini satmadım. Borçlar bana miras olarak geldi. Borçlarımızı azaltmak için elimizdeki gayri menkulleri değerlendirmek istedik. Riva’yı satacağım söylendi. Aslında Riva konusunda bana her türlü yetki verildi satabilirdik ama dokunmadık. Borçlardan kurtulmak için projelendirme yaptık. Ben formülü ürettim fakat kabul ettiremedim. Galatasaray mali açıdan en güçlük kulüptür fakat borç yükünden kurtulmadıkça yükselmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

Bazı kesimler tarafından ‘Başkan korktu ve kaçtı’ eleştirilerine de Ünal Aysal, “Ben korksaydım 2011'de başkan olmazdım. Ayrılma sebebim net ne zorluk ne para sıkıntısından korktuğum için ayrılmıyorum. Sorunlarımızın cevabını bulduğum formüllere izin verilmiyor bundan dolayı ayrılıyorum. Bütün çıkış formüllerine negatif cevap alırsanız istenmiyorsunuzun mesajıdır.” dedi.

Kulüpte kendisinden önce futbolculara ödemelere 7-8 ay geç yapıldığını ancak şimdi ödemelerin 1-2 ay geç yapıldığını ifade eden Başkan Aysal, “Bu sorunları ortadan kaldırmak için yapmış olduğum projeler ve çözümler kabul görmedi. Nakit akışının sorunun çözümü borçların azaltılmasına dönüktür. Benim gündelik olarak kullanacağım paranın büyük bir kısmı bankalara faiz olarak gidiyor. Kulübümüzün hiçbir şekilde mali bir riski yoktur. Türkiye sınırlarını aşmak istiyorsak ekonomik olarak Avrupa takımlarını yakalamalıyız ”

Öte yandan Ünal Aysal, kendisi göreve geldiği zaman neyi teslim aldığına yönelik bir çalışma yaptırdığını şimdi de kendisi görevden ayrılırken aynı çalışmayı yaptırdığını bir kopyasını divan kuruluna bir kopyasını da yönetime ileteceğini ve gönlünün rahat bir şekilde görevi devredeceğini ifade etti.

VERGİ KONUSU

Galatasaray Kulübü’nün kamuoyunda vergilerini ödemiyor eleştirilerini de cevap veren Başkan Aysal, “Galatasaray'ın kesinlikle ödenmemiş bir vergisi yok. Taksitlendirilmiş vergi borcu var ve bu borcu ödüyor. Galatasaray uzlaşma masasındadır. Bizden önceki yönetimlerden gelen vergi borçları var. Bu sorunlar uyuşma ile çözülecektir. Şahsi olarak hiçbir devlet ihalesine girmedim. Yurt dışına kaçmak için bir sebebim yok." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.