Umutlar suya düştü

Umutlar suya düştü

Eğitimde kaos ve karmaşanın olduğunu belirten Eğitimci Mehmet Altındağ, "14 yıl boyunca çok sayıda değişiklik yapıldı. Ancak gençlerimiz bozuk sistemin dişlileri arasında parçalanıyor. Umutlarımız ise suya düştü" dedi

Saadet Partisi Konya Sosyal İşler Başkanı Mehmet Altındağ, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısıyla yeni eğitim-öğretim yılı ve eğitimdeki sorunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yeni eğitim ve öğretim yılının sırabaşı sınıflar için 8 Eylül'de başladığını, diğer öğrenciler içinse 15 Eylül'de başlayacağını belirten Altındağ, "17 milyonu aşkın öğrenci ders başı yapacak. 5 milyonu aşkın üniversite öğrencisi de Pazartesi günü eğitim almaya başlayacak. 900 bin öğretmen ve 200 bin idareci de 1 Eylül'den itibaren göreve başladı. Yeni yıl hayırlı olsun. 5 Temmuz Cumartesi günü eğitim-öğretim döneminin bir çok sorunla tamamlandığını, yaz tatilin sorunların çözümü noktasında bir fırsat olduğunu belirtmiştik. Ancak umutlarımız suya düştü. Yeni eğitim dönemine maalesef sorun yumakları ile başlıyoruz. TEOG sınavı ile kaos ve kargaşa ortaya çıktı. Öğrenci yerleştirmeleri sorun oldu. Olmaya da devam ediyor. Merkezde oturan bazı öğrenciler, ilçelerdeki okullara yerleştirildi. Öğretmen açığı ise varlığını sürdürüyor. Şu an Türkiye'de 300 bin öğretmen açığı varken, bir o kadar da öğretmen atama bekliyor. Açık ücretli öğretmenlerle kapatılıyor. Devlet atama yapmadığı öğretmenleri taşralarda ve merkezde ders başı ücretlendirme ile sadece 10 ay asgari ücret seviyesinde bir maaş ile çalıştırmakta. Ayrıca okullardaki büro elemanı eksikliği de idarecileri zor durumda bırakıyor. Neredeyse 1 yıldır çözüm bekleyen ve çözülemeyen okulların idareci atamaları ile ilgili mesele bir an önce adil bir çözüme kavuşturulmalıdır" dedi.

KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇİLMELİ

"Karma eğitimin olumsuz etkileri gelişmiş ülkelerde dahi tartışılırken bizde vazgeçilmez kabul edilmesi anlaşılır değildir" diyen Altındağ, "Hiçbir bilimsel ve ilmi değeri olmayan bu ideolojik dayatmalardan vazgeçilmelidir. Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde öğretmen-öğrenci-veli üçgeninde öğretmen etkisiz hale getirildi. Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırıldı. Öğretmenler bilgi aktaran robotlar haline geldi. Eğitim sisteminde kanunlar AB yasaları ile olmaz. Ancak milli yasalarlarla yani bizim ahlakımızla yoğrulmuş kanunlarla olur" diye konuştu. Altındağ, "Günümüzde sigara, içki, uyuşturucu ve madde kullanım yaşının giderek düşüyor. Bunları özendiren televizyon program ve dizileri, okul çevresinde adeta oyun tuzakları kuran internet kafeler ve okulların yakınlarında bulunan içkili uygunsuz eğlence mekanlarına mutlaka çözüm bulunmalıdır" şeklinde konuştu.

GENÇLER HEBA OLUYOR

Hükümetin eğitim politikalarını eleştiren Altındağ, sözlerini şöyle tamamladı: "AK Parti Hükümeti yaklaşık 14 yıldır iktidarda. Hükümet ilk iktidara geldiğinde okula başlayan bir öğrenci bugün üniversitede eğitim alıyor. 14 yıl boyunca çok sayıda değişiklik yapıldı. Ancak gençlerimiz bozuk sistemin dişlileri arasında parçalanıyor. Heba oluyor. Milli Eğitim'deki bozukluklar sosyal hayata yansıyor. Hemşehrimiz Ahmet Davutoğlu Başbakan oldu. Hayırlı olsun. Yeni Türkiye'den bahsediyor. Yeni Türkiye böyle inşa edilmez. Yaşadığı çağın imkanlarını ve teknolojisini kullanan imanlı ve ahlaklı gençlerin yetişmesi ne imkan sağlayacak gerçek milli eğitim ile olur."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.