Umut play-off’ta

Umut play-off’ta

Bank Asya 1. Lig’de sezona ilk ikiye girerek şampiyon olmanın hesaplarını yapan Konyaspor, Bucaspor’un Samsunspor galibiyetiyle umutlarını tamamen yitirdi. Yeşil-beyazlılar da hedef: Play-off’a kalmak

Bank Asya 1. ligde 26. hafta da geride kalırken, Karabükspor, iç sahada Orduspor ile berabere kalmasına karşın hedefe bir adım daha yaklaştı.. Samsun deplasmanından 3 puanı 3 golle alan Bucaspor, zirvenin diğer takımlarının yenilmesiyle ikincilik şansını daha da artırdı. Konyaspor, deplasmanda Mersin İdman Yurdu'na 3-1 yenilerek 43 puanla 5. sırada kalırken, ikincilik şansını da iyice yitirdi., Yeşil-beyazlı takım gözünü play-off maçlarına dikti.. Dahası, Konyaspor Süper lige yükselme umutlarını play-off bıraktı.  Kardemir D.Ç. Karabükspor, iç sahada Orduspor ile berabere kalarak liderliğini sürdürdü. Bucaspor, Samsun deplasmanından altın değerinde 3 puanla dönerek yolu yarıladı.. Zirvenin diğer takımları, Adanaspor ve Altay haftayı yenik kapatınca yarışta büyük yara aldı.. Ligini dibinde ise Kocaelispor, son iki maçta ikinci beraberliğini Erciyes karşısında aldı.. Hacettepe, iç sahada Gaziantep’e farklı yenilirken, Rizespor ile Çanakkale ise gol düellosu şeklinde geçene maçta puanları paylaştılar.

Ligde, 26. hafta oynanan 2 maçı ev sahibi, 4 maçı deplasman takımlarının kazandığı, 3 maç ise berabere sona erdi. Bu hafta toplam 28 gol atıldı. Haftanın en gollü karşılaşması 2-5 biten Hacettepe-Gaziantep maçı olurken, bunu 3-3 tamamlanan Rizespor-Çanakkale maçı izledi.. Tüm maçlarda gol atılan 26. hafta da Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’dan Serdar rakip fileleri 3 kez havlandırdı.. Çanakkale’den İlyas ise iki gol attı.
Ligde bu hafta, sinirlerin gerilmesi nedeniyle kart patlaması yaşandı.. Hakemler, 47 sarı ve 4 kez de kırmızı kart gösterdi.. Haftanın en hırçına maçı, 11 sarı ve bir kırmızı kartın çıktığı Rizespor-Çanakkale maçı oldu.. Bu karşılaşmayı 9 sarı kartla Karşıyaka-Kartal maçı izledi. 
Bank Asya 1. ligde 27. hafta, 20 Mart Cumartesi günü iki maçla açılacak. Saat 13.30’da başlayacak maçlarda; Dardanelspor-Kocaelispor ve Bucaspor-Kardemir D.Ç.Karabükspor karşı karşıya gelecek. Pazar günü ise, Gaziantep B.Ş.Bld.Spor-Boluspor, Kartalspor-Mersin İdman Yurdu, Orduspor-Karşıyaka, Giresunspor-Samsunspor, Altay-Adanaspor ve Kayseri Erciyesspor-Hacettepe Spor. Pazartesi günü saat 20.00’de ise Konyaspor-Çaykur Rizespor mücadele edecek. 
KARABÜKSPOR REKORA KOŞUYOR
Bank Asya 1. Ligi’nde mücadele eden ve liderliğini 8 puan farkla sürdüren Kardemir Karabükspor, 61 golle Türkiye’nin en fazla gol atan takımı. Ligde yaptığı 26 karşılaşmada 18 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alan Kardemir Karabükspor, attığı 61 gole karşılık 21 gol yedi. Topladığı 60 puanla ligin bitimine 8 hafta kala en yakın rakibi Bucaspor ile arasındaki puan farkını 8’e çıkarttı. Turkcell Süper Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3 Lig’de mücadele eden takımlar arasında en fazla golü atmayı başaran Kardemir Karabükspor’un Nijeryalı yıldız oyuncusu Emenike de Bank Asya 1. Ligi’nde 14 golle gol krallığı listesinde ilk sırada yer alıyor. Emenike’yi, Kardemir Karabükspor’un golcü oyuncusu Yasin Avcı 13 golle takip ediyor. Sahasında oynadığı karşılaşmalarda yenilgiyle tanışmayan kırmızı-mavili ekip, kalesinde gördüğü 21 golle de Bank Asya 1. Lig’in en az gol yiyen takım durumunda.
KARTAL’DA RİZE HAZIRLIĞI BAŞLADI
Konyaspor’da, 22 Mart pazartesi günü iç sahada Rizespor ile oynanacak maçın hazırlıkları, bir günlük izinin ardından dün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla başladı.. Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda, Mersin maçında oynayanlar yenileme çalışması yaparken, diğerleri ise kondisyon ve teknik-taktik çalıştılar. Kartallar, antrenmanları hafta boyunca sürdürecekler ve Pazar günü ter idmanıyla tamamlayacaklar. Bu arada, futbolcular Cuma günü akşam Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler.. Yeşil-beyazlı takımda, kırmızı kart cezalısı Görkem ve Tayfun ile sakatlığı devam eden Serhat Rize maçı kadrosunda yer alamayacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.