Ümmühan'ın yaşam umudu ağabeyi oldu

Ümmühan'ın yaşam umudu ağabeyi oldu

Konya'da doğuştan talasemi hastası olduğu için sürekli kan almak zorunda kalan ve yaşaması için ilik nakli şart olan 13 yaşındaki Ümmühan, ağabeyinden yapılan nakille hayata tutundu

Konya'da doğuştan talasemi hastası olduğu için sürekli kan almak zorunda kalan ve yaşaması için ilik nakli şart olan 13 yaşındaki Ümmühan, ağabeyinden yapılan nakille hayata tutundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Osman (48) ve Cennet Alıcı (45) çiftinin 3 çocuğunun en küçüğü olan Ümmühan (13) doğduktan hemen sonra sık sık rahatsızlanmaya başladı.

Ankara'da bir hastaneye götürülen Ümmühan'a talasemi teşhisi konuldu. Sürekli kan almak zorunda kalan Ümmühan, kandaki demir oranını düşürmek için de saatlerce cihaza bağlanmaya başladı.

Sürekli halsiz düşen ve rahatsızlanan Ümmühan'a yaşaması için ilik nakli yapılması gerektiğini öğrenen aile bireyleri gerekli tahlilleri yaptırdı.

Evin oğlu Bekir (23) ile Ümmühan'ın ilik uyumunun yüzde yüz olduğu belirlendi.

Antalya'da ağabeyinden yapılan nakille Ümmühan hayata tutundu.
    

-Artık ağabeyini daha çok seviyor-
    

Baba Osman Alıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının rahatsızlığı boyunca çok yıprandıklarını ama nakille kötü günleri geride bıraktıklarına inandıklarını söyledi.

Kemoterapi tedavisi alacağında kızının saçlarının döküleceğini öğrendiğinde hemen kendi saçlarına kestirdiğini ifade eden Alıcı, şunları kaydetti:

''Amacım saçları döküldüğünde morali ve motivasyonu düşüp, tedaviye olumsuz yanıt vermesinin önüne geçebilmekti. Onunla yetişkin bir insan gibi konuştuk. Her şeyin farkındaydı. O da yaşamak için elinden geleni yaptı. Ağabeyinin iliğinin tuttuğunu öğrendiğinde sevinçten yerinde duramadı. Tabi bizde öyle...Nakil olduktan sonra aylarca Antalya'da yaşadık. Şimdi kızım sağlığına kavuşuyor. Düzenli kontrollere gidip geliyoruz. Kızım hayatta kaldığı için çok mutluyuz.''

Ümmühan Alıcı, ağabeyinin kendisine yaşam umudu olduğunu, çektiği sıkıntıların sona erdiği için mutlu olduğunu bildirdi.

Ağabey Bekir Alıcı da, kardeşinin durumunun günden güne gözleri önünde kötüye gitmesine dayanamadıklarını dile getirdi.

Kendisinden ilik nakli yapılacağını öğrendiklerinde çok sevindiklerini anlatan Alıcı, ''Nakil sonrası kardeşimin durumu her geçen gün daha iyiye gitmeye başladı. Kardeşim 'Önce Allah'ı sonra babamı çok seviyorum' diyordu. Nakilden sonra durum değişti. Şimdi 'Önce Allah'ı sonra ağabeyimi çok seviyorum' demeye başladı'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.