Ümmet bir olmalı

Ümmet bir olmalı

Ribat Eğitim Vakfı'nın rutin olarak düzenlediği muhabbet toplantısına konuk olan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ramazan Altıntaş ümmetin birliğe ihtiyacı olduğunu söyledi

Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ramazan Altıntaş,  “ben' merkezli anlayış öne çıkarıldığı için ümmetin arasında derin çatlaklar olduğuna şahit oluyoruz" dedi. 'Bizim kurtuluşumuz Allah'ın kitabına sarılmaktan geçiyor' diyen Altıntaş, 'Efendimiz Veda Hutbesi'nde de bunu işaret ediyordu. "Size iki emanet bırakıyorum. Kur'an ve sünnet... Bu ikisine sımsıkı sarıldığınız takdirde ayrılmazsınız, parçalanmazsınız" diyordu. Peki ümmet bugün bu iki büyük değere sahip olmasına rağmen neden birliğini sağlayamıyor? Neden Kur'an ve sünnet bizi birleştirmiyor? Bizde bir anlama sorunu mu var? Neden bölünmüşlüğe tefrikaya götürüyor? Hepimizin bu konu üzerinde düşünmemiz gerekiyor.' ifadesini kullandı.

IRKÇILIK YAPMAK FELAKETİMİZ OLUR

Güç kavgası İslam dünyasının bünyesini bozuyor şeklinde konuşan Ramazan Altıntaş, 'İslam dünyası bir güç kavgası, bir çıkar çatışması içerisine girerek tefrikaya düşüyor. Ümmet hedefi kaybettiği anda çıkar kavgalarına zemin hazırlıyor. İslam dünyasında bir başka problem de ırkçılık problemidir. Hiç kimse ırkını kendisi seçmedi Allah seçti ve bir insan ırkından dolayı kınanamaz. Irkçılık yapmak felaketimiz olur. Osmanlı'yı parçalayan da budur. Avrupa'da başlayan bu hareketin Osmanlı'yı parçaladığını bilirken bu mikrop, bugün de İslam dünyasının arasına yeniden sokulmaya çalışıyor. Bu hastalık tedavi edilecekse İslam kadar tedavi edici bir başka güç yoktur. Bugün Batı'nın da kışkırtmalarıyla İslam dünyasında mezhep çatışmaları körükleniyor. Müslümanların sosyal bünyesi yaralanıyor” diye konuştu. 

BEN MERKEZLİ ANLAYIŞTAN VAZGEÇMELİYİZ

Amacımız İslam'ı aramak olmalı hatırlatması yapan Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Zihin tekelciliği yapmamak lazım. Benim fikrim, görüşüm dışında her şey yanlıştır, din dışıdır demek doğru değildir. Kimi otomobille gidebilir, kimi kamyonetle gidebilir kimi de farklı araçlarla gidebilir. Hiç kimseye bu caddeyi kapatmamak lazımdır. Yani 'ben' merkezli anlayış öne çıkarıldığı için ümmetin arasında derin çatlaklar olduğuna şahit oluyoruz” değerlendirmesi yaptı. Ribat Eğitim Vakfı Genel Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda dinleyici katılırken program sonunda Ramazan Altıntaş'a Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük tablo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.