Türkiye'nin en zengin adamı iflas etti! Devlet hastanesinde tedavi görüyor

Türkiye'nin en zengin adamı iflas etti! Devlet hastanesinde tedavi görüyor

Türkiye ekonomisindeki çalkantılı süreç devam ediyor. Bir zamanlar Türkiye'nin en zengin adamı olan Vestel'in kurucusu ünlü isim iflas etti. Söz konusu isim şimdi devlet hastanesinde tedavi görüyor.

Türkiye ekonomisinde belirli aralıklara ekonomik krizler yaşanıyor. Bu çalkantılı süreçlerde onlarca zengin iş insanı iflas ediyor. Son yıllarda artan girdi maliyetleriyle çıkmaza giren sektörlerde iflaslar arttı.

asil-3.webp

1980'li yıllarda henüz Türkiye'de teknoloji yatırımları nadir görülürken büyük bir atılım yapıldı. Türkiye'nin en büyük teknoloji markalarından birini kuran Asil Nadir'in başına gelenleri derledik. Ailesi 1963’te İngiltere’ye taşınan Asil Nadir, iktisat fakültesinde öğrenim görmek için İstanbul’a gider. Fakat okulu yarıda bırakarak genç yaşında iş hayatına atılma kararı alır.

asil-2.jpg

İNGİLTERE'DE EN ZENGİN 100 İŞ İNSANINDAN BİRİSİ OLDU

Nadir’in ailesi, Londra’ya yerleştikten sonra perakendecilikte bir tür market olan cash and carry sistemiyle çalışan, Wear Well isimli bir şirket satın alır. Kendisi ise Lefkoşa’ya giderek tekstil sektörüne atılır. Ürettiği tekstil ürünlerini Orta Doğu’ya pazarlar. 1980’lerde ise hisselerini satın aldığı bu şirket, yükselişe geçer ve bu sayede Asil Nadir İngiltere’de en zengin 100 iş insanı arasına girer.

vestel-3.jpg

VESTEL'İN TEMELLERİNİ 1985 YILINDA ATTI

1985 yılında Türkiye yatırımlarına başlayan Nadir, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurar. Manisa ilinde faaliyet gösteren Vestel, o zamanlardan bu zamanlara yerli üretimleriyle yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da en büyük teknoloji şirketleri arasında yerini almayı başarmıştır. Vestel’in 1985 yılından başlayan faaliyetleri, 1994’ten beri Zorlu Holding bünyesinde sürdürülür ve şirket; beyaz eşya, tüketici elektroniği, dijital ürünler ve bilgi teknolojileri alanlarında geniş bir ürün yelpazesi sunar. Asil Nadir'in iflas hikayesini okumak için buraya tıklayınız.

asil-1.jpg

EN ZENGİN İŞ İNSANI ŞİMDİ DEVLET HASTANESİNDE TEDAVİ GÖRÜYOR

Önce servetini sonra da sağlığını kaybeden ünlü iş insanı Asil Nadir, devlet hastanesinde tedavi görüyor. Dünyanın önde gelen şirketlerinden Pollypeck’in başkanı ve sayılı zenginlerdendi. Ümit Karadağ'ın haberine göre, 83 yaşındaki Nadir, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde kontrol amaçlı müşahede altına alındı. Akciğer ve bağırsak sorunları nedeniyle tedavi gören Nadir'in durumu kritik değil ve iki gün sonra taburcu edildi.

Kaynak:Haber Merkezi