Uluslararası Köpek Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Uluslararası Köpek Festivali Renkli Görüntülerle Başladı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen ‘Uluslararası Köpek Festivali’ renkli görüntülerle başladı. Biri birinden farklı çok sayıda köpek cinsi, festival kapsamında düzenlenen güzellik yarışmasında dereceye girmek için hünerlerini...

Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de düzenlenen ‘Uluslararası Köpek Festivali’ renkli görüntülerle başladı. Biri birinden farklı çok sayıda köpek cinsi, festival kapsamında düzenlenen güzellik yarışmasında dereceye girmek için hünerlerini sergiliyor. Festivale katılan 200'den fazla köpek sahibinin yarışma öncesi köpeklerini jöle ve sprey kullanarak taramaları, tüylerine fön çektirmeleri, kurdele takmaları ilginç görüntüler oluşturdu. Sevimli bakışları ile dikkatleri üzerlerine çeken minik köpeklerin yanı sıra keskin dişleri ile korku salan köpekler de yarışmayı izlemeye gelenlerin ilgi odağı oldu. Yarışmayı izlemeye aileleri ile birlikte gelen çocuklar, heyecanla köpekleri izlemeleri kameraya yansıdı.

Festivale İzmir'den Kangal köpeğiyle katılan Kemal Alkan isimli Türkiye vatandaşı Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada, daha önce benzer yarışmalara İstanbul, Makedonya, Bulgaristan ve son olarak Azerbaycan'da katıldığını söyledi. Alkan, Azerbaycan şampiyonu olmayı hedeflediklerini belirtti.

Yarışmaya eşiyle birlikte gelen Ebru Alkan da Cihan'a yaptığı konuşmasında, heyecanlı olduğunu ama kendilerine güvendiklerini ifade etti. Alkan, "Yavruluktan beri en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz. Kendimize rakip tanımıyoruz. İnşallah biz de birinci olacağız." dedi.

Yarışmaya Rusya'dan katılan Privalova Yevgeniya ise Azerbaycan'a ilk defa geldiğini ve festivalden sonra Bakü'yü gezeceğini söyledi. Köpeğinin bir çok ülkede şampiyon olduğunu dile getiren Yevgeniya, burada da şampiyonluk beklediğinin altını çizdi.

Azerbaycan Kinoloji Derneği Başkanı ve festivalin organizatörü Zaur Ağabeyli Cihan'a yaptığı açıklamasında, 2006'dan bu yana yılda en az iki kez uluslararası köpek festivalleri düzenlediklerini söyledi. Ağabeyli, bu sene gerçekleştirilen söz konusu yarışmaya Alman kurdu gibi sıkça rastlanan ve nadir bulunan türlere kadar 70 den fazla cins köpeklerin birincilik için mücadele ettiğini vurguladı. Ağabeyli, Bakü'de gerçekleştirilen festivale bu yıl ilk defa Türkiye'den de yarışmacıların katıldığını kaydetti.

Başkent Bakü'de Comfort İn Otel'de gerçekleştirilen Uluslararası Köpek Festivali'nde bu sene 12 ülkeden 250'den fazla köpek katılıyor. İki gün devam edecek festival kapsamında her cins köpeğin en iyisi seçilerek ''yılın en iyi köpeği'' ödülü verilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.