'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' Başladı

'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' Başladı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, festival meşelasinin ateşlenmesiyle başladı. Festival meşalesi ilk kez tarihi çarşı bölgesinde bulunan Kazdağlı Meydanı’nda...

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, festival meşelasinin ateşlenmesiyle başladı. Festival meşalesi ilk kez tarihi çarşı bölgesinde bulunan Kazdağlı Meydanı’nda ateşlendi.

    Osmanlı askerlerinin Safranbolu’yu fethetmeden önce konakladıkları yer olan Hıdırlık mevkiinde bando eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü tarihi çarşı bölgesine kadar devam etti. Yürüyüşe katılanlar çevredeki esnaf ve vatandaşları selamlayarak Kazdağlı Meydanı'na geldi.

    Bu arada Safranbolu’nun tarihi bölgesini gezmeye gelen Japon turistler yürüyüşe katılanları Türkçe selamlardı. Tarihi Köprülü Mehmet Paşa Camisi avlusunda Gazeteci Yazar Aytekin Kuş tarafından hazırlanan 'Eski Dostlar' adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

    Kazdağlı Meydanı'nda yapılan törene katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, her yıl değişik temayla tarihi ilçeyi dünyaya tanıtmak için emek verenleri kutladığını söyledi. Bakanlık olarak festivallere ellerinden geldiğince destek verdiklerini belirten Arıcı, "Safranbolu gibi çok önemli bir kente hep birlikte sahip çıkacağız. Hak ettiği yere hep birlikte getirmek zorundayız." dedi.

    Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise korumacılıktan asla vazgeçmeyeceklerini her yıl festivale bir alt tema konusu bularak korumacılığa katkı verdiklerini, bu yılda Safranbolu ile özdeşmiş zanaatların son ustalarını ön plana çıkardıklarını belirterek "Bu bir kültür festivalidir. Üst temamız kültür mirasımız ve bunu sürdürebilirliğimiz, alt temamızı ise her yıl değiştiriyoruz. Bu alt tema da ise Safranbolu’nun bir değerini ön plana çıkartarak bunu gelecek nesillere aktarma konusunda gayret ediyoruz. Bu sene ise 'Ustaya Saygıyı' aldık." diye konuştu.

    Törene katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, her yıl değişik temayla tarihi ilçeyi dünyaya tanıtmak için emek verenleri kutladığını söyledi.

    Bakanlık olarak festivallere ellerinden geldiğince destek verdiklerini belirten Arıcı, "Safranbolu gibi çok önemli bir kente hep birlikte sahip çıkacağız. Hak ettiği yere hep birlikte getirmek zorundayız." dedi.

    Konuşmalardan sonra platforma çıkan Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Garnizon Komutanı Albay Samit Tokmak, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, 3 gün boyunca yanacak olan festival meşalesini yaktı.

    Daha sonra Misaki Milli Meydanı'nda 'Fatih:Avrupa’nın Kaderini Değiştiren Adam' belgesel film gösterisi ve Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi yapıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.