Uludağ’da Dört Mevsimlik Kır Evleri Yapılıyor

Uludağ’da Dört Mevsimlik Kır Evleri Yapılıyor

Bursa Uludağ Milli Parkı’nda yapımı tamamlanan dört mevsim kullanıma açık bulundurulabilecek bungalov tarzı ahşap kır evleri bayramdan sonra misafirlerini ağırlamaya başlayacak.Uludağ Çobankaya ve Sarıalan mevkilerinde yapımı devam eden...

Bursa Uludağ Milli Parkı’nda yapımı tamamlanan dört mevsim kullanıma açık bulundurulabilecek bungalov tarzı ahşap kır evleri bayramdan sonra misafirlerini ağırlamaya başlayacak.

Uludağ Çobankaya ve Sarıalan mevkilerinde yapımı devam eden toplam 75 bungalov tarzı kır evleri tam eşya donanımlı olacak. Uludağ Milli Parkı’nda yapımı tamamlanan dört mevsim kullanıma açık bulundurulabilecek Çobankaya ahşap kır evlerinde iç tefrişat ve ince işçilik çalışmalarında sona gelindi. Sarıalan'da yapımı devam eden ahşap kır evleri de tamamlanmak üzere.

Bungalov evlerle birlikte alanda yöresel ürünler satış büfeleri ve kır kahvesi, Karabelen mevkiinde yapımı tamamlanan idare ve ziyaretçi merkezi ile alan düzenleme çalışmalarında da son rötuşlar yapılıyor. Misafirlerinin ceketini ve yiyeceğini alarak gelip konaklayabileceği kır evlerinin bayramdan sonra hizmete açılması planlanıyor. Çobankaya’da 23, Sarıalanda ise 52 kır evi olacak. Evlerin aylık kirasının ise 2 ile 3 bin lira arasında olması tahmin ediliyor.

MİSAFİR CEKETİNİ ALIP GELECEK

Bungalov evleri yapan firmanın şantiye şefi Mesut Koca, evlerin yapımına nisan ayında başladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Uludağ Milli Parkı'nda ikinci etapta 15 tane kır evi yapımı devam ediyor. Birinci etapta ise 37 tane. 45, 82 ve 35 metrekare olarak üç çeşit evler var. Birinci etapta Çobankaya mevkiinde 23 tane kullanıma hazır ev bulunuyor. Sarıalan'da da 52 kır evi yapılıyor. Bunlar da yakında teslim edilmeye başlayacak. Eşyası içinde hazır. Buraya gelen konuklar günübirlik de olsa, haftalık da olsa her şey dahil; televizyonu, buzdolabı, çamaşır makinesi, eşyası her şey içinde o şekilde gelip kalacaklar. Bu binalar yüzde 100 ahşaptan yapılıyor. Nem ve soğuğa izolasyonlu yapılıyor." dedi.

Alanda bulunan daha önceki evlerin yaşanabilecek durumda olmadığını anlatan Hasan Aşçı da "O evler insan yaşayacak şekilde değildi. Rutubet, nem hepsi vardı. Ben yıktım onları, durulacak gibi değildi. Ama bunlar onlara göre çok süper, daha hijyenik, bütün eşyası içinde." şeklinde konuştu.

'BİZİM PARAMIZ ONLARA YETMEZ'

Uludağ’da yazları çadır kurup kalan vatandaşlardan Serfinaz Yıldız, bungalov evleri tutmaya güçlerinin yetmeyeceğini belirtti. Yıldız, "Onlarda nasıl kalalım, onların aylığı ne kadar? Biz bin lira aylık alıyoruz, biz onlarda kalamayız. Koyarsalar yine gelip, elimiz ayağımız tutana kadar burada çadır kuracağız. Bin lirayla bizim oralara gücümüz yetmez." dedi.

Uludağ’a 16 yıldır çadır kurup yazları çıktıklarını anlatan Gülümser Çakal da "Buraya temiz hava, sağlık için çıkıyorum. Burada yazları 3,5 ay kalıyoruz. O yeni evler bizi aşıyor. Çünkü biz bin lira maaşla 2 bin 500 liralık o evleri tutamayız. Ama bizim için de bir şeyler yapsalar seviniriz." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.