Uludağ İhracatçılar Birliği, Türk Ürünlerinin Olumlu İmajı İçin Rusya’da

Uludağ İhracatçılar Birliği, Türk Ürünlerinin Olumlu İmajı İçin Rusya’da

Rusya’da faaliyet gösteren Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Bursalı iş adamlarına Rusya pazarıyla ilgili tecrübe, bilgi paylaşımını aktararak önemli tavsiyelerde bulundu.

Rusya’da faaliyet gösteren Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD), Bursalı iş adamlarına Rusya pazarıyla ilgili tecrübe, bilgi paylaşımını aktararak önemli tavsiyelerde bulundu. Bursalı iş adamları, 1990’lı yıllarda Türk gıda ürünlerinin imaj açısından Rusya’da büyük zarar gördüğünü ve bugün hatayı düzeltmenin sırası geldiğini belirtti.

Moskova’da Expocenter’de WorldFood uluslararası fuarına katılan Uludağ İhracatçılar Birliği (UİB) Yönetim Kurulu üyeleri, RUTİD Genel Merkezi’ni de ziyaret etti. Ziyarette RUTİD Başkanı Esat Sarı, RUTİD Yönetim Kurulu üyeleri, UİB’e bağlı Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gençoğlu ve 10 Bursalı iş adamı hazır bulundu. Meyve sebze ve dondurulmuş gıda ürünlerini öncelikli olarak Avrupa piyasasına sattıklarını belirten Gençoğlu, “Amerika, Kanada, Avrupa, Kuzey Afrika ve hatta Japonya’ya bile firmalarımız ihracat yapıyor. Dünyanın dev market zincirlerine direkt ürünlerimizi satmayı başarırken, ne yazık ki Rusya pazarına bir türlü ayak basamadık. Burada bazı iş adamlarımızın da kabahati var. Kendi imajımızı kendimiz bozduk. Şimdi bunu düzeltmenin sırası geldi.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın önemli piyasa olduğuna işaret eden Gençoğlu, “Rusya, yeni pazar arayışlarımızın içinde. Bu yüzden tecrübe ve yardımlarınızdan faydalanmak için sizi ziyaret ettik. Tabii sadece meyve ve sebze değil, başka ürünlerimizi de Rusya’ya ihracat yapmak istiyoruz.” dedi.

RUTİD Başkanı Sarı, Rusya ekonomisinin giderek büyüdüğüne işaret ederek, “Rusya gelişmeye devam ediyor. Bu hedefiniz doğru. Şimdi gelip uzun vadeli plan ve stratejiler yapmak lazım. Burada oyuncu sayısı arttı. İkili ticari ilişkilerimiz gelişiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında iyi bir diyalog var. Şimdi biz iş adamlarına düşen, koyulan 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak. Önemli bir hususa değindiniz. Türk malının olumlu imajı. Bizler de aynen katılıyor ve sizin burada faaliyet göstermeniz için varız.” ifadelerini kullandı.

RUTİD Yönetim Kurulu üyesi Tekstil Komitesi Başkanı Barış Köseliören de, “Bölgenizin gıda ürünlerini Rusya piyasasında tanıtmak için size bir önerim var. Buradaki dev süpermarketlerin ilgili müdürlerini Bursa’ya davet edelim, bu ziyareti organizasyonu birlikte yapalım. Kendi gözleriyle üretim ve ürünleri görsünler.” önerisinde bulundu.

BURSA ULUDAĞ KIŞ TURİZMİNE DE DAHA FAZLA RUS GELEBİLİR

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan UİB’e bağlı Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gençoğlu, “Uzun yıllar sonra Moskova’ya geldim ve açıkçası çok şaşırdım. 30 yıllık bir sanayicim ve Rus potansiyelini artık değerlendirelim diye geldik. Bazı ihracatçılarımız yüzünden 90’lı yıllarda yaşadığımız kötü Türk malı imajının düzeltmenin zamanı geldi. Ben kendi sektörümle ilgili konuşuyorum. Artı Bursa’da malum kış turizm sektörümüz de gelişiyor. Rus turistlerin bölgemize daha fazla gelmesi için de çalışmalar yapılmalı. Örneğin Bursa Yenişehir Havalimanı’nın gerekli altyapısının inşa edilmesi projeleri var.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.