Ülkeler bilgiyle büyüyor

Ülkeler bilgiyle büyüyor

Ahmet Öztürk, "Bilgi teknolojileri üreten, bilgi ekonomisi ağırlıklı ülkeler hızla gelişiyor. Bu ülkeler istihdam sorunu da yaşamıyor. Konya tarım kenti olmanın yanında bilgi ekonomisinin de merkezi olmalıdır" dedi

'BT Vizyon Konya" toplantısı Dedeman Otel'de gerçekleşti. Konya Bilişim Derneği ve Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi tarafından düzenlenen toplantıya bilişim sektöründe faaliyet gösterenler yoğun ilgi gösterdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Bilişim Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, derneğin 1998 yılında kurulduğunu, derneğin yerel anlamda Türkiye'de kurulan ilk bilişim derneği olduğunu kaydetti. Öztürk, dernekte 2012 yılında tüzük değişikliği yaptıklarını, bilişime ilgi duyan herkesin derneği üye olduğunu söyleyerek, "Derneğimizin vizyonu, ülkemizin bilişimi üreten, doğru ve veremli kullanan bilgi toplumu, Konyamız'ın bilişim kenti olması yolunda etkin rol alan, önder ve örnek bir sivil toplum kuruluşu olmak" dedi. 

Bilişim hakkında bilgi veren Öztürk, "Bilgi teknolojileri üreten, bilgi ekonomisi ağırlıklı ülkeler hızla gelişiyor. Bu ülkeler istihdam sorunu da yaşamıyor. Ülkemizle benzer özelliklere sahip olan Güney Kore, 1960 yılında ülkemizden 2,5 kat daha yoksul durumda iken, bilgi teknolojileri üretimi sayesinde 1980'lerde bizi yakalamış, bugün ise oranı tersine çevirerek ülkemizden 2,5 kat daha zengin hale gelmiştir. Bu gelişme toplumsal istek ve çabanın eseridir. Benzer bir gelişmenin ülkemizde de gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yoktur" açıklamasında bulundu.

Konya ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu belirten Öztürk, "Konya istihdamının yüzde 26'sı tarıma dayalıdır. Bu oran ülke genelinde yüzde 20. Avrupa'da yüzde 4. Dünyanın en büyük tarımsal üretimini gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri'nde yüzde 1,3. Her yıl istihdam unsuru olmaktan hızla uzaklaşan tarımın payında varılacak nokta ABD'nin oranıdır. Ekonomi istihdam ve iş üretmelidir. Tarım ekonomisinin istihdam üreten ekonomi olmaktan hızla uzaklaştığını görüyoruz. Konya tarım kenti olmanın yanında bilgi ekonomisinin de merkezi olmalıdır. Konya'nın potansiyeli var. Güvenli bir şehir. Avantajları var. Bu avantajları değerlendirecek istek olmalıdır" diye konuştu. Toplantıda katılımcıların bulut teknolojileri, bilgi güvenliği, endüstriyel tasarım yazılımları, giyilebilir teknolojiler, kurumsal kaynak planlaması, ağ iletişim teknolojileri konusunda bize önemli bilgiler sunacak. Toplantı sektöre önemli katkılar sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.  

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.