Ülkede Lale Devri yaşanıyor

Ülkede Lale Devri yaşanıyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli Konya mitinginde AKP döneminde zenginler zümresinin oluştuğunu belirterek, Türkiyede yeni bir lale ve sülale devri yaşanıyor dedi

MHP Lideri Devlet Bahçeli Konya mitinginde AKP döneminde zenginler zümresinin oluştuğunu belirterek, “Türkiye’de yeni bir lale ve sülale devri yaşanıyor” dedi. Devlet Bahçeli, 6 milyon insanın işsiz olduğunu vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya’da Hükümet Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge çok sayıda partili katıldı. 12 Haziran genel seçimlerinin bir karar anı olduğu belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bütün siyasi partilerin bu ülkede yaşayan her insanın kendi vicdanının sesinden hareketle temel tercihini ortaya koyması gerektiğini ifade etti.

“AKP’NİN GİTME VAKTİ GELMİŞTİR”

“Ülkemiz, sosyal ve ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir süreçte koalisyonlarla kendi sorunlarını çözemeyeceğine inanarak, bir tane siyasi partiyi tercih etme düşüncesine kapılmıştır” diyen Bahçeli, şunları kaydetti: “2002 seçimlerinde hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir sayısal çoğunlukla 330 milletvekili ile AKP tek başına iktidar olmuştur. Bu AKP’nin milletvekilli sayısı ile mecliste alamayacağı karar, çıkaramayacağı anayasa olamaz. Ama aradan 9 yıl geçmiş olmasına rağmen, 2002–2011 arasında evinizde aşınız kaynıyor mu, evlatlarınıza iş bulabildiniz mi, gelir seviyeniz arttı mı, hayat standardınız yükseldi mi, iş yerinizi büyütebildiniz mi, Türkiye’nin huzur ve mutluluğu ve güven ortamında yaşama umudunuzu koruyabildiniz mi? Hayır. Öyleyse Sayın Başbakan hangi yüzle halen durmak yok yola devam diyebiliyor. Sayın Başbakan yeter artık, dur ve çık dışarı demek lazım şimdi.”

AKP’nin çıraklık ve kalfalık döneminin gaflet ve delalet dolu olduğunu aktaran Bahçeli, “Bir ülke düşünün ki bin yıllık kardeşlik tartışılır olmuş, vatan bütünlüğü din birliği, anayasa maddeleri sorgulanır hale gelmiştir. Senin dönemin olsa olsa gaflet dönemi olabilir. Hakkari’de vali yok, kaymakam yok, oradaki kamu düzenini polis kardeşlerimiz tutmaya çalışıyor. Bir edepsiz polise tokat atabiliyor, bir başka edepsiz kalkıp polis arabasını tekmeleyebiliyor. Başbakan şahsi kontrolünü kaybetmiş. Çiftçiyi azarlıyor, memuru perişan ediyor, birçok insanımıza zulüm ve eziyet ediyor. Bu ruh haliyle Türkiye’yi kritik bir eşiğe sürüklüyor. Onu biraz dinlenmeye almak lazım gelir” dedi.

“İNADINA DİYARBAKIR’A GİDECEĞİM”

Başbakan’ın Sivas’ın ötesine gidemezler eleştirisine de değinen MHP Lideri Bahçeli, AKP’nin devletin bürokratlarını kullanarak PKK-MHP sataşması çıkarmaya çalışacaklarını ileri sürerek “Bu ne edepsizliktir. Diyarbakır’a inadına gideceğim. Kıvırmadan, burada ne diyorsam orada da aynısını söyleyeceğim” dedi. 

Başbakan’ın ‘Çılgın Projeler’ peşinde koştuğunu dile getiren Bahçeli, Türkiye’nin yeni bir lale ve sülale devri yaşadığını kaydetti. 6 milyon işsizin olduğunu ve üniversite mezunlarının sigortasız inşatta ve tarımda amele olarak çalıştığını dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu: “İşsizliği hafife alamayız, almamalıyız. Esnafımız reel sektörü geliştirerek, garibe ekmek kapısı açmalıdır. MHP iktidarında bir ekmek kapısı açan bir iş verenin elini öpmek bizim asli görevimiz olur. Yüzde 7’lik bir kalkınma hızı ile her yıl 700 bin insanımıza iş bulacağız. Asgari ücreti 825 liraya çıkacak. Tarım girdilerindeki KDV ve ÖTV’yi kaldıracağız. Muhtarlara en az asgari ücret düzeyinde para vereceğiz. Şehit aileleri ve gazilere millet adına bedelsiz ev verilecek.”

“TOKİ’Yİ TEK TEK İNCELEYECEĞİM”

“Küçük taksitlerle ev alıyım derken, büyük faizlere bulaşıyoruz” değerlendirmesinde bulunan Bahçeli, “TOKİ’nin tuğlasına kadar inceleteceğim, nerede ne sömürü, ne yolsuzluk varsa, hangi arsa nasıl peşkeş çekildiyse, tek tek inceleyeceğim. Eğer bir yolsuzluk bulursam, namus sözü veriyorum, bunun bedeli neyse TOKİ’de oturan kardeşlerime kardeş payı yapacağım. İktidar bir yanda rant ekonomisiyle beslenen hanedan ve çocukları var. Bunlar artık topluma fiziken de benzemiyor, yüzleri tombul tombul, enseleri kalın adamlar türemiş. Ama öbür tarafta da yoksullukla boğuşan insanlarımız var. Yoksulluk bir kaderdir. Ama devlet yoksula bakmakla mükelleftir. Bunları oy deposu olarak göremezsiniz” dedi.

Yoksula seslenerek “Yardım paketlerini utanarak almayın çünkü hakkınızı alıyorsunuz” diyen Bahçeli, “Ama bu paket AKP’nin siyaset simsarları aracılığı ile sana geldiyse o zaman bir oy mahkûmiyeti içerisine girme. Ne yapalım diyorsanız, al paketi, vur tokatı gitsin. Milletimize devlet-millet kaynaşmasının sonucu olarak yaşa ve yaşat ilkesine dayalı, hilal kart uygulamasını getiriyoruz. Bu hilal kart, bir tüketici kredi kartı değildir. Bunun anapara ve faiz geri ödemesi yoktur. Bunun arkasında millet ve devlet var. Bütün bu projelerin gerçekleşebilmesi için sizin desteklerinizle iktidar olmak istiyorum” dedi. 

HASAN AYHAN-RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.