Ülke serveti  iktidarın elinde!

Ülke serveti iktidarın elinde!

Türkiye'deki servetin yaklaşık yüzde 60'ının sadece yüzde 1'lik bir kesimin elinde bulunduğunu söyleyen Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, “Ülke sermayesi 17-18 yıllık AK Parti iktidarının elindedir” dedi.

Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği (YENİAD) Konya Şubesi'nin bu ay düzenlediği toplantıya Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman da katıldı. Karaduman'a Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve il başkan yardımcıları da eşlik etti. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman dünya ve ülke ekonomisiyle ilgili konuşurken, (YENİAD) Konya Şube Başkanı Ahmet Büyüktermiyeci de Vekil Karaduman'a yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“GARİP BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ”

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman, YENİAD'ın toplantısında “YENİAD, yeryüzünde hakça paylaşımın nasıl olacağını bize anlatmak için kurulmuş bir MİLKO kuruluşudur” diyerek, konuşmaya başladı. “Bugün dünya kapitalizmi benimsemiştir. Hakça ve adil bir paylaşımı değil, çıkar bir imtiyazı kabul eden kapitalizm bugün gelinen noktada insanlığı sefalete mahkum etmektedir” diyen Karaduman, 2. Dünya Savaşından sonra nasıl ki Kominizm yıkıldıysa, bugün Kapitalizmin yıkılması da en büyük mukadderattır. Çünkü bugün gelinen nokta tarih ve insanlık açısından son derece büyük problemlerin ve sefaletlerin yaşandığı bir evreye dünya girmiş vaziyettedir. Kapitalizm, serveti belli ellerde toplayan bir anlayıştır. İnsanlığa yaşattığı sorunlar vardır. Dünyada 8 milyara yakın insan yaşıyor. Hâl böyleyken 834 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği de gerçektir. 834 milyon insan başını yastığı her gece aç bir şekilde koymaktadır. 1 milyar 700 milyon insanın ise en az 15 kilo vermek zorunda kaldığı, 1 milyar 700 milyondan fazla insanın da obez kategorisine girdiği bir dünyada Kapitalizmin egemen olduğu şartlarda yaşıyoruz. Bugün yaşanılan dünyada Afrika'da çocukların bir dilim ekmek bulamadığından dolayı hayatını kaybettiği hakikati, en büyük problemi teşkil ediyorsa, bunun en büyük yansıması olarak da dünyanın farklı bir noktasında çocukların obeziteden dolayı hayatını kaybettiği bir dünyanın adaletsizliğini hep birlikte yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

KAPİTALİZM İNSANLIĞA FAYDA VERMEZ!

Erbakan Hocanın “Sizden bir şey istiyorum” sözünü hatırlatan Karaduman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erbakan Hocamız, 'Sizden heyecan istiyorum derken' bir şeyden bahsediyor. 'Afrika'da en basit ilacı bulamadığından dolayı yaşamını kaybeden insanları kurtarmanın heyecanını istiyorum' dediğinde aslında o insanların içinde bulunduğu durumun ne olduğuna şöyle dönüp bir bakacağımız zaman sadece 0,15 dolarlık Afrika'daki Malerya adındaki aşıya kavuşamadığı için her gün 2 kişinin hayatını kaybettiğini üzülerek öğreniyoruz. 2018 yılında 0,15 dolarlık bu aşıya kavuşamadığı için 1 milyon 620 bin 727 kişi 2018 yılı içinde hayatını kaybetmiştir. Bugün dünyada sağlıklı içme suyuna kavuşamayan 2 buçuk milyarın üzerinde insan mevcuttur. Sağlıklı içme suyu problemini yer yüzünden kaldırmak için gerekli olan para da 10 milyar dolar. Bugün her yıl olimpiyatlarda harcanan para 10 milyarın üzerindedir. Bugün hepimizin kullandığı telefonda Facebook için ödenen para 19 milyar doların üzerindedir. Bu para dünyada insanların sağlıklı içme suyuna kavuşmasını ziyadesiyle önleyebilecek miktardadır. Yaşadığımız bu dünyada her 6 saniyede bir çocuk açlık sebebiyle yaşamını yitirmekte, her 4 saniyede bir insanın da savaşlar ve terör olayları sebebiyle ülkesini terketmek zorunda kaldığına şahitlik ediyoruz. Bu dünyaya bu sistemin vaad edeceği en küçük bir şey kalmamıştır.”

MİLLİ GÖRÜŞ ADİL BİR DÜZEN İSTİYOR

Milli Görüş Harekatı olarak ortaya koydukları mücadelenin temelinde dünyadaki mevcut üretimin tekellerde olmaması ve adil paylaşımın sağlanabilmesi olduğunu da aktaran Karaduman, “Adil bir düzeni inşa etme mücadelesi veriyoruz. Bu anlayış da Milli Görüşe bir misyon olmuştur. D8'in anlamı da budur. Ülke içindeki havuz sisteminin anlatmaya çalıştığı gerçek de budur. İnsanlar ülkeleri yönetenlerin iktidar olduğunu zannederler. Asıl ülkeleri yönetenler çok uluslu şirketlerden başkaları değildir. Ülkelerde yasalar, devletlerin ideolojik aygıtları, bu çok uluslu şirketlere hizmet eder. Dünyadaki 26 kişinin serveti, dünya nüfusunun yarısının toplam servetine eşit durumdadır. Bizim ülkemizde de durum bundan farklı değildir. 2001 yılında nüfusun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 34'üne sahipken, 2019 yılı içinde nüfusun sadece yüzde 1'i toplam servetin yüzde 60'ına sahiptir. Ülkede sermaye 17-18 yıldır tek başına iktidardadır. Onların arzu ve taleplerine göre çalışan bir politika anlayışı vardır. Bu ülkeyi yabancı sermaye yönetmemelidir. Bunun mücadelesini verdiğimiz için 4 partimiz kapatıldı. 31 Mart yerel seçimleri öncesinde birçok ili ziyaret ettim. Türkiye'de en iddialı olduğumuz ilde Adıyaman'da da seçim çalışmalarına katıldım. Katkı maddesi olmadan içilen 2 tütünden biri Adıyaman'da üretiliyor. Son çıkan Torba Yasa ile bu şehirde tütün üretimi ciddi anlamda sınırlandırıldı. Adıyaman'ın en ücra noktasında 10 binlerce kilometre ötedeki ABD'nin bandollerinin vurulduğu sigaraların satıldığını gördük. Bugün yürütülen politikalar her şeyi gözler önüne seriyor. Milli Görüş ve kuruluşları hakça paylaşımı istiyor. YENİAD, bu uğuruda çalışıyor” dedi.

MUHARREM DURSUN

photo-2019-10-26-23-53-28.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum