Ülke bataklığa çekiliyor

Ülke bataklığa çekiliyor

Lütfi Yalman, "Türkiye bataklığa sürükleniyor. Batılı devlet huzur getirmek için değil, huzur kaçırmak için geliyor. Türkiye bir piyon. Tam bir akıl tutulması yaşıyoruz. Bu yanlıştan dönülmeli" dedi

Kurban Bayramı dolayısıyla Saadet Partisi Konya İl Teşkilatı tarafından bayramlaşma töreni düzenlendi. Parti binasında bayramın ikinci gününde düzenlenen bayramlaşma programına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeleri Hasan Hüseyin Öz, Veysel Candan, Genel İdare Kurulu  Üyeleri (GİK) Lütfi Yalman, Mustafa Özkafa, Mehmet Şen, İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan ve İl Başkan Yardımcıları ile çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan ve tüm partililerin bayramını kutlayan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, Türkiye'nin dış politikasını sert sözlerle eleştirdi. Türkiye'nin Haçlı ittifakıyla aynı safta yer aldığını, bunun kabul edilemez olduğunu belirten Yalman, Türkiye'nin adım adım Ortadoğu bataklığına çekildiğini söyledi. Türkiye'de Müslümanca bir duruşun olmadığını belirten Yalman, "Gençlerimiz Ortadoğu bataklığında kurban ediliyor. 1991 yılında Turgut Özal, Ortadoğu'ya yönelik politikasında 1 koyup 3 alacağız demişti. Sonuç hüsran oldu. Hiçbir şey alamadı. Bugün de Meclis'te kabul edilen tezkerede bir hedef yok. Okyanus ötesinden baskı var. Emperyalist devletlerin dayatması var. Bu şekilde Kudüs'ün işgalinin kapısı açılıyor. Türkiye üzerinden örgütler silahlandırılıyor" dedi.

2-1.20141008084444.jpg

HUZURU KAÇIRMAK İÇİN GELİYORLAR

"Önümüzdeki süreçte Türkiye'nin başı çok ağrıyacak" diyen Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemizde kargaşa yaşanacak. Emperyalist devletler büyük İsrail'i kurmaya hazırlanıyor. Libya'nın işgaline neden destek verdik? Afganistan'da neden asker bulunduruyoruz? Bunu hiç anlamıyorum. Batılı devlet huzur getirmek için değil, huzur kaçırmak için geliyor. Türkiye bir piyon. Tam bir akıl tutulması yaşıyoruz. Nereye sürüklendiğimizin farkında değiliz. Bir ABD yetkilisi geçtiğimiz günlerde, 'Biz Türkiye ile kritik ortağız. Ortaklık sadece askeri değil, ideolojik ortaklık da var' dedi. Bu yanlıştan dönülmeli. Toplumun önderleri ve cami imamları neden bu durumu görmezden geliyor. Türkiye'nin ebedi düşmanı Siyonizm'dir. Hükümet buna göre adım atmalı." IŞİD'in bölgede yaptıklarının kabul edilemez olduğunu da vurgulayan Yalman, "Bazı insanlarımız IŞİD'in saflarına katılıyor. Örgüt bunları kullanıyor. Bunlar Müslümanlığa zarar veriyor. Herkes bunlara karşı dikkatli olmalı" uyarısında bulundu.        

İŞGALCİ GÜÇLERE DESTEK VERMEYİN

Törende konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar da, "Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Bu bayramı da buruk bir şekilde idrak ediyoruz. Türkiye işgalci güçlere destek vermekten vazgeçmeli. Herkes aklını başına almalı. Kime ne adına destek verdiğini yeniden düşünmeli. İçimizde yanan ateşin etkisiyle bunları söylüyoruz. Üç maymunu oynarsanız yarın Allah bunun hesabını sorar. Topluma ve dünyaya bakın. Her tarafta Müslümanlar zor durumda. Yeryüzünde fitne ve fesatı kaldırmalıyız. Hak ve adaleti yerleştirmeliyiz. Haçlılara veya Batılılara destek vermek doğru değil. Sivil toplum kuruluşları ve cemaatler bu politikalar karşısında sessiz kalıyor. Bu kuruluşlar ve cemaatler dağılmazken ümmet parça parça oluyor" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından partililer bayramlaştı.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.