Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Bölünmüş yollar sayesinde ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Bölünmüş yollar sayesinde ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye çıktı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de araç sayısı 30 milyonu aşmasına rağmen bölünmüş yollar sayesinde ortalama seyahat hızının yaklaşık 90 kilometreye çıktığını kaydetti.

Uraloğlu, Bursa'nın İznik ilçesinde yapımı tamamlanan çevre yolunun açılış töreninde, ekonomik büyümenin birincil şartının güçlü bir ulaşım altyapısı olduğunu, bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yol medeniyettir." şiarıyla başlattığı ulaştırma hamleleriyle ülkeye çağ atlattıklarını ifade etti.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu'nu rehber edinerek yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları yurdun dört bir köşesinde atmaya devam ettiklerini, yatırımların toplumsal refahın yükseltilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olduğu bilinciyle hareket ederek doğu batı, kuzey güney demeden ülkeyi baştan başa yüksek standartlı yol ağlarıyla donattıklarını vurgulayan Uraloğlu, şunları söyledi:

"2002 yılında toplam araç sayımız yaklaşık 8,5 milyon ve bölünmüş yol uzunluğumuz da 6 bin 101 kilometre iken ortalama seyahat hızı sadece saatte 40 kilometreydi. Bugün araç sayımız 30 milyonu aşmış, buna rağmen yaptığımız bölünmüş yollarla ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye çıkmış. Bunu bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 500 kilometrenin üzerine çıkararak sağladık. Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırdık, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduk."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.