Ulaşımda bayram mesaisi

Ulaşımda bayram mesaisi

28 Temmuz’da başlayacak olan bayram tatilini sorunsuz geçirmek isteyen vatandaşlar biletlerini şimdiden almaya başladı. Uçaklarda doluluk yaşanırken, otobüs ve tren biletlerinde satışlar hızlandı

Konya Otogarı’nda az da olsa Ramazan Bayramı yoğunluğu başladı. Önümüzdeki haftadan itibaren yoğunluğun daha da artabileceğine dikkat çeken otobüs firmaları yetkilileri, gerektiğinde ek seferler düzenleyerek kimseyi mağdur etmemeye çalışacaklarını dile getirdi. Birçok otobüs firmasının tedbir amaçlı şimdiden ek seferleri koymaya başladığı bildirildi.

28 Temmuz’da başlayacak olan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle Konya otogarında yoğunluk önümüzdeki haftadan itibaren başlanması bekleniyor. Bayramı memleketlerinde akrabalarıyla ya da tatil olarak değerlendirmek isteyen vatandaşlar, herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına bilet rezervasyonlarını şimdiden yaptırıyor. Bayrama 1 hafta kala yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini kaydeden otobüs firması yetkilileri, biletlerini önceden almayanların ulaşım sorunu yaşamamaları adına ek otobüs seferleri ile sıkıntılarının giderilmeye çalışılacağını söyledi. Aynı yoğunluğun bayram sonunda da yaşanacağına dikkat çeken firma yetkilileri, geçmiş yıllara göre ultra bir yoğunluk beklemediklerini ifade etseler de her şeye rağmen tedbirleri alacaklarını kaydetti.

YAZ TATİLİNDE YOĞUN OLMUYOR
Bu seneki bayram tatilini rahat geçireceklerinin altını çizen Kontur Konya Bölge Müdürü Ertuğrul Sarıhan, “Okulların kapanmasından dolayı bu bayramda çok fazla yoğunluk yaşayacağımızı zannetmiyorum. Konya’da şehir dışına çok bir yoğunluk ama son günlerde biraz hareketlilik beklenebilir. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden Konya’ya geliş var. Bayram’dan sonrada Konya’dan yine bu şehirlere dönüşler var. Bayram’da görülen yoğunluk tek taraflı olacak. Okulların kapanması ve yaz tatilinin olması yoğunluğun genelde sahil kesimlerine de olmasına yol açtı. Geçmiş yıllara göre yaz turizminin olduğu bölgelere ilgi yoğun oluyor” dedi.

FİRMALAR TEDBİRLERİNİ ALDI
Metro Turizm Konya Bölge Müdürü Ahmet Yılmaz ise kesilen biletlere göre bayramın birinci günü İstanbul’dan Konya’ya yoğunluk yaşandığını söyledi. Yılmaz, “Konya’dan çıkanlarda ise ek seferler koymamızla birlikte aynı yoğunluk yok. Yolcularımızın bir sıkıntıya düşmemeleri için her ihtimale karşı gidiş dönüş biletlerini almalarını öneriyoruz. Biz gerekli tedbirleri alarak ek seferleri koyduk. Bayram’da yaşanabilecek yoğunluğa göre de bu ek seferleri artırabiliriz. Konya’nın yolcu potansiyelini öğrenciler oluşturmaktadır. Yaz tatilinde öğrencilerin memleketlerinde olması nedeniyle o yoğunluk yok. Aşırı bir yoğunluğun olmamasının nedeni de bu. Yaz tatilinde olduğu için Antalya ve İzmir’e ilgi biraz daha yüksek. Bayram tatilini değerlendirmek isteyenler, turizm şehirlerine ilgi gösteriyor” diye konuştu.

TATİLCİLERE GÜN DOĞDU
Ramazan Bayram’ının yaz tatiline denk gelmesi turizm acentalarını harekete geçirdi. Şimdiden vatandaşların tatil şehirlerine rezervasyon yaptırdığını belirten acenta yetkilileri, Ramazan’da durgun günler geçirdiklerini bayramda ise bu durgunluğu atlatacaklarını söyledi. Ramazan Bayramı tatilini hafta sonuna birleştirme fırsatı yakalayan vatandaşların uzun bir tatil döneminde hem ailesini göreceğini hem de turizm şehrinde tatil yapabileceğini söyleyen yetkililer, erken rezervasyonun önemini de dikkat çekerek, tatilcileri son güne kalmamaları konusunda uyardı. Vatandaşların genellikle Antalya ve Alanya’yı tercih ettiği de öğrenildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.