Ulaşıma neşter şart!

Ulaşıma neşter şart!

Artan nüfus yoğunluğu, buna bağlı olarak toplu ulaşım ve yollarda yaşanan problemler vatandaşı bezdirdi. Otobüsler sabah ve akşam saatlerinde balık istifi yolcu alırken, yollarda trafik güçlükle ilerliyor. Vatandaşlar soruna neşter vurulmasını istiyor

Artan nüfus ve yerleşim birimlerindeki yoğunluk dikkate alınmadığı için Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmeti vatandaşı bezdirdi. Ulaşım hizmetini kullanmak zorunda olan ve her gün aynı çileyi çeken halk sorunlara çözüm istiyor. Sabah ve akşam saatlerinde toplu ulaşımı kullanmak adeta bir zulme dönüyor. Bazı hatlarda yoğunluk nedeniyle otobüs şoförleri duraklardan yolcu alamazken, organize sanayilere giden çalışanlar ilkel şartlara maruz kalıyor. Sabah saatlerinde 44 numaralı, organize sanayilere giden ve çalışanların tercih ettiği hat otobüslerine vatandaşlar adeta balık istifi biniyor. Fotoğraf karelerine de yansıyan görüntüde otobüste yer olmadığı için halk orta kapılardan kontrolsüz bir şekilde binmeye çalışıyor. Toplu ulaşımdaki sorunlar zaman zaman kavgalara da neden oluyor.

ÖNLEM ALINMIYOR

Toplu Konut yatırımları, yeni sanayi bölgeleri ve yerleşim birimlerinin yapılmasıyla oluşan ulaşım problemlerine yeterli önlem alınmadığı tartışılıyor. Bu bölgelerde otobüs seferleri yetersiz kalırken minibüs hatlarının sayısında yeni bir ekleme yapılmadı. Toplu ulaşımın yoğun olduğu saatlerde minibüs seferleri bile yetersiz kalırken ihtiyaç olan bölgelere yeni minibüs hatlarının açılmaması ve gerekli önlemlerin almaması vatandaşları tepkisine neden oluyor. Yeni organize sanayi bölgelerinde yeni işyerlerinin kurulması ve çalışan yoğunluğunun artması karşısında bölgeye giden otobüs hattı mesai saatlerinin başlangıcında ve bitişinde yetersiz kalıyor. Bölgeye tek ulaşım imkânı otobüs olan halk ise ne yapacağını şaşırıyor. Ulaşımdaki aksaklıklar nedeniyle öğrenciler okula, çalışanlar ise işe geç kalıyor.

Rakamlara göre Konya'da her 3 kişiden 1'inde araç var. Araç sayısına paralel olarak Konya'daki ulaşımın yükü de arttı. Yollar artık kalabalık trafiği kaldırmıyor. Şehir merkezinde iş giriş-çıkış saatlerinde yoğunluk oluşuyor. Okulların açık olmasıyla da beraber, trafikte uzun araç kuyrukları meydana geliyor. Artan araç sayısı ve buna bağlı olarak  şehir içi ulaşımında yaşanan problemlere neşter vurulamıyor. Yetkililer artan soruna çözüm getirmediği için sorun her geçen gün büyüyor.

ALDIĞINIZ OYLARIN HAKKINI VERİN

Ulaşımdaki sorunlardan bıkan vatandaşlar ise derdini sosyal medyada veya bazı şikâyet sitelerinde paylaşıyor. Şikayetvar.com isimli sitede Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan şikâyetlerin yüzde 90’ını ulaşım problemleri oluşturuyor. Konya’daki ulaşım sorunlarının çözülmesi için internet üzerinden bir kampanya düzenleyen Hasan Ali Şenyücel isimli vatandaş Konya’da ulaşımın günden güne zorlaştığını belirterek, “Öğrencilerin de şehre gelmesiyle beraber şehir içi ulaşım iyice çekilmez hale geldi. Toplama kamplarına gönderilen savaş esirleri gibi hissetmekten bıktık artık. Bunu her gün iki saat boyunca çekmek gerçekten çok büyük bir zulüm. Bunun çözümünü istemek bizim en doğal hakkımız, çözmek de belediyenin en önemli vazifesidir” dedi. Toplu ulaşımdaki sıkışıklık nedeniyle toplumun sosyolojik, kültürel ve psikolojik açıdan tahrip olduğunu ifade eden Şenyücel, şöyle konuştu: “Belediye olarak halkınızın üstünüzde hakkıdır; oylara vefa gösterdiğinizi bir kez daha kanıtlayın lütfen. Severek oy verdiğimiz belediyemizin kıymetli üyeleri; mümkünse aileleriyle birlikte tramvaylarda sadece bir kez kampüse gidip gelseler. Vatandaşta ar namus haya kalmayacak bu gidişle. Vatandaşın sorunlarına çözüm getiremeyen bir belediye acaba ne işle meşguldür?”

Mustafa Kenan Yılmaz isimli vatandaş da belediyeyi eleştirerek, “Az nüfus ile dümdüz bir şehirde çok geniş bir arazi ye sahip olmamıza rağmen hala toplu ulaşım araçları halkın ihtiyaçlarını karşılayamıyor ayrıca yollar da trafik yoğunluğu olarak çok dolu ve yolların genişliği yetersiz” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum