Ulaşım isyanı!

Ulaşım isyanı!

Ulaşımdaki sıkıntıyı protesto etmek için biraraya gelen çok sayıda İsmilli işçi, Konya-Ereğli yolunu yaklaşık 1 saat trafiğe kapattı. İşçiler, şehir merkezindeki işine gidebilmek için Büyükşehir Belediyesi'nden otobüs istiyor

Büyükşehir Belediyesi'nin İsmli hattına yeterli sayıda otobüs tahsis etmemesine tepki gösteren yüzlerce işçi, Konya-Ereğli Karayolu'nu trafiğe kapattı. Yol yaklaşık 1 saat trafiğe kapatıldı. Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve diğer belediye yetkilileri hemen olay yerine gitti. Yetkililer, işçilerle bir süre görüştü. Görüşmelerin ardından eylem sona erdi. Trafik normal seyrine döndü. İsmil'den her sabah çok sayıda genç Konya merkeze otobüslerle çalışmaya geliyor. Bir otobüse daha önce 50-60 kişi biniyordu. Isparta'nın Yalvaç ilçesinde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan otobüsün devrilmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi de bir takım önlemler aldı. Belediye, ayakta yolcu taşınmasına izin vermiyor. Ayakta yolcu taşınmadığı için de İsmilli gençler işine gidemedi, mağdur oldu. İşçiler belediyenin kararını protesto etmek için yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

HATTA OTOBÜS TAHSİS EDİLSİN

Konuyla ilgili görüş bildiren Eski İsmil Belediye Başkanı Lütfi Topbaş, "İsmil'den her sabah saat 6 ile 7 arasında 7 adet otobüs kalkıyor. İsmilli yaklaşık 300-400 işçi bu otobüslerle şehre çalışmaya geliyor. Bir otobüse 50-60 kişi biniyor. Gençler daha çok marangozcular, kunduracılar, imalat ve diğer sanayi kollarında çalışıyor. Belediye otobüslerde sınırlama getirdi. Sınırlamayla birlikte işçiler mağdur oldu. İşine gidemedi. Bunu protesto etmek için yolu kapattılar. Gençlik isyan ediyor. Yol yaklaşık bir saat kapalıydı. Büyükşehir Belediyesi, bir an önce bu soruna çözüm getirmeli. İnsanlar şehirde çalışarak evine ekmek götürüyor" dedi.

AYAKTA YOLCU TAŞINMAYACAK

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı: Geçtiğimiz günlerde Isparta’nın Yalvaç ilçesi yakınlarında mevsimlik işçileri taşıyan midibüsün şarampole yuvarlanmasıyla gerçekleşen kazada çoğu kadın 17 kişi hayatını kaybetti. Bu kazada bir sürü ihmal var. 20 kişilik otobüse 40'tan fazla işçi bindirilmiş. İsmil hattında çalışan otobüsler fazla yolcu bindiriyordu. Otobüslerin ayakta yolcu taşıma izni yok. Bu nedenle otobüsler bundan sonra fazla yolcu almayacak. Bu karardan sonra bazı işçiler otobüslerde yer bulamadı. İşçiler de bunu protesto etti. Görüşmeler devam ediyor. Ulaşım sıkıntısına çözüm getirilecek. Birkaç otobüs daha hatta tahsis edilebilir."

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.