‘ulan İstanbul’ Dizisi Gerçek Oldu

‘ulan İstanbul’ Dizisi Gerçek Oldu

Elazığ’da polis tarafından 3 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 4 farklı kentte ev ve işyerlerini soyan biri kadın 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ‘Ulan İstanbul’ dizisindeki gibi 21 yaşındaki çete üyesi kadın ile çevreye...

Elazığ’da polis tarafından 3 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, 4 farklı kentte ev ve işyerlerini soyan biri kadın 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ‘Ulan İstanbul’ dizisindeki gibi 21 yaşındaki çete üyesi kadın ile çevreye aile görüntüsü sunarak hırsızlık olaylarını fark ettirmeden işlediği ortaya çıktı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce Olgunlar mahallesindeki bir evde gerçekleşen hırsızlık olayı ile ilgili tahkikat sonucu hırsızlık şebekesinin izine ulaştı. Soruşturmayı derinleştiren polis sürdürülen fiziki ve teknik takip sonucu Elazığ ile birlikte Bingöl ve Mersin’de belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda S.G. (21), R.Ç.(21), M.A. (21).M.K.((31) ve H.T. (22) gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalandığı evlerde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıda çalıntı eşya, ruhsatsız silah, esrara el konuldu.

4 FARKLI KENTTE 36 KONUT SOYGUNU

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili yapılan incelemede, zanlıların Elazığ’da 13, Karakoçan ilçesi'nde 4, Malatya'da 13, Bingöl'de 4 ve Erzurum'da 2 konut soyguna karıştığı tespit edildi. Şüpheliler emniyetteki sorgularında suçlarını itiraf etti. Ayrıca hırsızlık şebekesinin 21 yaşındaki kadın S.G’yi kendilerine aile süsü vererek dikkat çekmemek için kullandıkları ortaya çıktı.

Zanlıların, hedef olarak belirledikleri evlerin zillerini çaldıkları, kapısı hiç kimse tarafından açılmayan evleri soydukları, zil sesine karşılık verilen evlerdeki kapıyı açan kişiye ‘yanlış gelmişiz, pardon’ diyerek ayrıldıkları belirlendi.

Şüphelilerden M.K. Bingöl'de, H.T. ise Mersin'de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Elazığ Adliyesine sevk edilen 3 şüpheliden R.Ç. ve M.A. tutuklanırken, S.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.