Ukraynalı kadınlar Konya'daki otelde açılış yaptı

Ukraynalı kadınlar Konya'daki otelde açılış yaptı

Türkiye'de çok sayıda Ukraynalı var. Son olarak Ukraynalı kadınların Konya'daki otelde sergi açılışı yapması dikkat çekti

Türk ve Ukrayna sanatçıların Konya’da düzenlediği çini ve petrikivka atölye çalışması sona erdi. Think Otel’de iki haftadır düzenlenen atölye çalışmasının ardından serginin açılışı da dün gerçekleştirildi. Serginin açılışına ve sertifika törenine AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar, Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel, KONİAD Başkanı Mustafa Balta, Konya Ukraynalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alina Parasay Göçer, Ukraynalı ve Türk sanatçılar katıldı.

whatsapp-gorsel-2023-10-06-saat-10-11-05-7c2d7a75.jpg

GELİRLER SAVAŞ BÖLGESİNE GÖNDERİLECEK

Serginin açılışında konuşan Konya Ukraynalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alina Parasay Göçer, Türk ve Ukrayna el sanatları sergisinden elde edilen gelirin savaş bölgesine gideceğini söyledi. Ukrayna ve Türk halkının kaynaşması adına 5 Ukraynalı 5 Türk ressamın birlikte çini etkinliği workshop yaptığını kaydeden Göçer, “Türk halkı ve Türk hükümeti savaşın ilk gününden itibaren Ukrayna halkını yalnız bırakmadı. Maddi ve manevi desteklerini esirgemediler. Sergimize destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-gorsel-2023-10-06-saat-09-33-30-546bced6.jpg

UKRAYNA VE KIRIM AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR

Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Sırrı Demirel de Kırım Türkleri ve Ukrayna halkının birlikte Rus işgaline karşı mücadele ettiğini belirterek, “Kırım Türkleri ve Ukraynalılar kader birliği yapıyor. Birlikte bu zor günleri aşacağız. Yaşasın Ukrayna, yaşasın Kırım” dedi. Küratörler Özgür Özkan Özcan ve Günay Baghırlı tarafından organize edilen etkinliğin ardından katılımcı sanatçılara sertifikaları verildi ve serginin açılışı yapıldı.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.