Ukrayna: Zirve, barışın sağlanması için gerçek bir plan sunabilecek

Ukrayna: Zirve, barışın sağlanması için gerçek bir plan sunabilecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Barış Zirvesi'nin barışın sağlanması için gerçek bir plan sunabileceğine inandığını bildirdi.

Zelenskiy, İsviçre'nin Bürgenstock kentinde düzenlenen Ukrayna Barış Zirvesi'nin ilk genel oturumunda yaptığı konuşmada, katılımcıların Ukrayna'da adil barışın nasıl ve ne gibi somut adımlarla sağlanacağına karar vermeleri gerektiğini belirtti.

Zirvenin Ukrayna'da ve Avrupa kıtasında güvenliğin yeniden tesis edilmesinin mümkün olduğunu kanıtlayebileceğini kaydeden Zelenskiy, "Adımları sizinle birlikte atacağız." dedi.

Zelenskiy, zirvenin ne gibi sonuçlar getirebileceğine değinerek, "Birincisi, güvenliğin geri dönüşünün gerçekten mümkün olduğunu kanıtlamaktır. İkincisi, nükleer ve gıda güvenliğinden esirlerin ve sürgünlerin serbest bırakılmasına, savaşın yeniden alevlenme tehdidi olmaksızın tamamen sona erdirilmesine kadar barışa yönelik her adımın hayata geçirilmesi için gerçek bir plan sunmaktır. Bunun mümkün olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.