Ukrayna, Ayrılıkçıların Kontrolündeki Bölgenin Ödemelerini Kesti

Ukrayna, Ayrılıkçıların Kontrolündeki Bölgenin Ödemelerini Kesti

Ukrayna hükümeti, ülkenin doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas olarak adlandırılan bölgeye hazineden kaynak aktarımını durdurdu. Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük; “Sahtekârların...

Ukrayna hükümeti, ülkenin doğusunda ayrılıkçıların kontrolündeki Donbas olarak adlandırılan bölgeye hazineden kaynak aktarımını durdurdu. Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenük; “Sahtekârların kontrolü altındaki bölgeler hükümet tarafından finanse edilmeyecek.” dedi.

Silahlı ayrılıkçıların elindeki bölgelere para ödemenin abes olduğunu ifade eden Yatsenük, Rusya yanlılarının gönderilen paraları zimmetlerine geçirdiklerini ve hak sahibi insanlara ulaştırmadıklarını söyledi.

Gönderdikleri paraların çalındığını kaydeden Yatsenük: “Rus ayrılıkçılar, Donetsk ve Lugansk’ı terk ettiği zaman bizler de sosyal ödemeleri, hak sahiplerine ivedilikle yaparız.” diye konuştu.

Öte yandan Ukrayna hükümeti ayrılıkçıların kontrolündeki bölgeye kış koşullarında insani bir felaketi önlemek maksadıyla gaz ve elektrik vermeye devam edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.