Ufka yolculuk heyecanı başladı

Ufka yolculuk heyecanı başladı

11 farklı kategoride gerçekleşecek olan Ufka Yolculuk Yarışması 6. bu yıl 8 Nisan tarihinde düzenlenecek. Yarışmaya 4 Mart tarihine kadar başvurulabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının desteği ile ülke genelinde 6. düzenlenecek, "Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür" yarışmasının konusu bu yıl “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” olarak belirlendi. Ufka Yolculuk Konya Komisyon Başkanı Mustafa Dingeç ve Komisyon Başkan Yardımcısı Ali Doğan, yarışma hakkında bilgi vermek için Merhaba Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken hazır bulundu.

SON BAŞVURU TARİHİ: 4 MART

Yarışmanın Türkiye genelinde bir marka haline geldiğini söyleyen Ufka Yolculuk Yarışması Konya Komisyon Başkanı Mustafa Dingeç, bu yıl yarışmanın 11 farklı kategoride gerçekleştirileceğini belirtti. Dingeç, “Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz adlı özel olarak hazırlanan eser üzerinden 11 ayrı kategoride düzenlenen 6. Ufka Yolculuk Yarışması’na başvurular 13 Kasım 2017 tarihinde başladı. Yarışmaya katılmak isteyenler 4 Mart'a kadar online olarak www.ufkayolculuk.com adresinden başvuru yapılabilecek” dedi.

OKUMA ALIŞKANLIĞINI GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Projenin önemine değinen Dingeç, şunları kaydetti: "Okuma alışkanlığının istenen düzeylerde olmadığı günümüzde, okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın, özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmak, ufka yolculuk organizasyonunun en büyük amacını oluşturmaktadır." 6. Ufka Yolculuk yarışmasının tüm Türkiye’de aynı anda yapılacağını ifade eden Komisyon Başkan Yardımcısı Alı Doğan, “Yarışma 08 Nisan'da saat 10.00'da tüm Türkiye ile aynı anda Konya’da da gerçekleştirilecek. Dereceye giren yarışmacılara umre ve çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca il genelinde dereceye girenlere kategorilere göre ödülleri takdim edilecek” sözlerini kullandı.

İSTEYEN UMREYE, İSTEYEN DOST ÜLKEYE GİDECEK

Yarışmanın A, B, C, D, E, F, G, H kategorilerinde birinci olanlar 2 Umre Seyahati ile 2 bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk ile 2 bin 500 lira, ikinci olanlar 2 Umre Seyahati ile bin 500 lira veya 2 dosta yolculuk ile bin 500 lira, üçüncü olanlar 2 Umre Seyahati ile 500 lira veya 2 dosta yolculuk ile 500 lira ödüllerine hak kazanacak. Bu kategorilerde 4'üncü ve 10'uncu sıraladakilere ve I, J, K kategorilerinde ilk üçe girenlere tablet bilgisayar ödüllerini kazanacak. Ayrıca, yarışmada dereceye girenler yaşadıkları illerde yarışmayı organize eden proje ortakları tarafından da çeşitli ödüllere layık görülecek.

EN GENİŞ KATILIMLI SİVİL YARIŞMA

2017 yılında Kuran-ı Kerim Meali konusuyla düzenlenen Ufka Yolculuk 5. Bilgi ve Kültür Yarışması, bin 754’ü yurtdışından, 6 bin 969’u cezaevlerinden olmak üzere Türkiye geneli ve 98 ülkeden 595 bin 372 kişi kayıt yaptırdı. Türkiye’nin 81 ili, 853 ilçesi, KKTC, Almanya, Belçika, Kazakistan, İngiltere ve İsveç’teki sınav merkezlerinde, 235 cezaevinde, www.ufkayolculuk.com web sitesi üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlanan bu organizasyona 17 bin 246 gönüllü destek verdi. Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarına şimdiye kadar toplamda 1 milyon 494 bin 802 kişi kayıt yaptırdı.

HAMDİ BUĞUR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.