Uçan mause yaptılar

Uçan mause yaptılar

Özellikle son birkaç senedir hemen hemen her gün karşımıza çıkan teknolojik yeniliklere şaşırır ve yarın karşımıza çıkacak yenilikleri ise merak eder olduk.

Son dönemlerde özellikle dokunmatik ürünlerin popülerliğinin artışı üzerine diğer teknolojik ürünlerin de kendilerini geliştirme zorunluluğu doğdu. Bugün sizlere bahsedeceğim haberle de geçmişi çok eskilere dayanan Mouse’un (fare) geldiği son nokta olan uçan fareden bahsedeceğim.

Özellikle bilgisayar başında ciddi mesai harcayan kişiler için kablolu farelerden kablosuz farelere geçiş bir devrim sayılabilir. Tüm bunların yanında sizin için kullanımı kolay olan bir farenin başka biri için kullanımı zor ve elverişsiz olabilir. Yani fare ilk bakışta çok önemli bir donanım olarak gözükmese de en çok kullanılan araçlardan biridir.

Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi dokunmatik ekranların çıkışı ile farelerin kullanımı ve onlara verilen önem azala dursun, ortaya çıkan ve fare teknolojisinin geldiği son nokta olan The Bat isimli fare ne mi yapıyor? Uçuyor!

Kibardin Design tarafından ortaya çıkarıla The Bat, kullanım sırasında yüzeyden yaklaşık 10mm yükseklikte dururken, kullanım dışında 30mm yüksekte durabiliyor. Farenin havada kalmasını sağlayan sistem ise magnetler.

Peki, uçan fare ne gibi faydalar sağlayacak?

Öncelikle The Bat’in temel amacı fareyi yoğun olarak kullanan milyonlarca kişinin en çok karşılaştığı sağlık sorunlarından biri olan el bileği tüneli sendromu (carpal tunnel syndrome) hastalığına deva olmak. El bileği sendromundan kısaca bahsetmem gerekirse; parmaklarda ve avuç içinin parmak tarafında ağrı, uyuşma, karıncalanma veya güçsüzlük gibi belirtiler ile birlikte tedavi edilmediği sürece hastalıklı elin, tutma ve kavrama özelliğini yitirmesine, bilek ve el bölgesindeki kasların giderek zayıflaması gibi sonuçla sebep olabiliyor.

Dokunmatik teknolojilere her ne kadar giderek alışıyor olsak da ,The Bat hem görünümü, hem teknolojisi hem de yoğun kullanımdan dolayı ortaya çıkan sağlık problemlerinin önüne geçecek olması ile çok yakında bir çok kullanıcı The Bat’i elinin altından eksik etmeyeceğe benziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.