Üç puan hesapları

Üç puan hesapları

Pazar günü kendi saha ve seyircisi önünde Hacettepe ile karşılaşacak olan Konyaspor’da gözler galibiyetten başka bir şey görmüyor. Başkan Karapınar: Süper lige çıkacağımıza inanıyorum

Konyaspor, Pazar günü içi sahada Hacettepe ile oynanacak maça kilitlendi.. Kocaelispor galibiyetiyle moral kazanan yeşil-beyazlı takımda bu karşılaşmanın hazırlıkları taktik ağırlıklı idmanlarla devam ediyor.. Teknik adamlar, biri zyandan takımın moral motivasyonunu artırmak için çalışırken, diğer yandan da takım oyunundaki gelişmeleri artırmak için taktik çalışmalarına ağırlık vermekte.

TAKTİK ÇALIŞMALARI
Kartal’ın, önceki akşama yapılan antrenmanına tüm oyuncular katılırken, Eser Yağmur, Serhat Akyüz, Koray İçten, Uğur Akdemir ve Oğuz Özden takımdan ayrı çalıştı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, top tekniğine dayalı pas çalışması ile devam etti. Yaklaşık 1 saat 20 dakika günün ikinci antrenmanı, taktik çalışma ve açma-germe hareketleriyle tamamlandı. Takım kaptanı Tayfun Türkmen ve Erdal Kılıçaslan’ın tedbir amaçlı yer almadığı taktik çalışmayı ve antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, alt yapıdan sorumlu ve yönetim kurulu üyemiz Yusuf Selek ile yönetim kurulu üyesi Mehmet Soylu da izledi. Yeşil-beyazlılar dün de Tatlıcak tesislerinde maçın oynanacağı saatte taktik ağırlıklı b.ir çalışma yaptılar.. Hacettepe maçının tertibi ve taktiğinin denendiği antrenman kıran kırana geçti.. Bugün kombine idmana yapacak olan Kartallar, akşam da tesislerde kampa alınacak. Hazırlıklar Cumartesi günü ter idmanıyla tamamlanacak.
KARAPINAR:İNANCIMIZ SÜRÜYOR
Bank Asya 1. Lig takımlarından Konyaspor, son 6 maçını da kazanıp sezonu ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor. Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, 9 haftadır süren maç kazanamama stresini Kocaelispor maçıyla üzerinden attıklarını ve Türkiye'nin en deneyimli hocalarından Ziya Doğan'ı takımın başına getirerek güzel bir hava yakaladıklarını söyledi. 6 yıl Süper Lig'de mücadele ettikten sonra Bank Asya 1. Lig'e düşen Konyaspor'un buraya alışamadığını kaydeden Karapınar, "Bank Asya 1. Lig'e düşmenin sıkıntılarını yaşadık, bütün bunların yanında takım üzerinde oluşabilecek olumsuzluklar üst üste geldi. Sadece geçen hafta içinde 4-5 olumsuz etki Konyaspor'un üzerindeydi. Büyük camia böyle sıkıntılı dönemlerden kurtulup tekrar hedefine yoğunlaşabilmeyle olur. Bunu başardığımıza inanıyorum. Hacettepe maçıyla kazanacağımız 3 puan bizim hedeflediğimiz Süper Lig'e çıkma yolunda önemli bir başlangıç olacak. Takım sürekli çalışıyor, hocamızın etkisi çok büyük oldu. Ziya hoca gibi bir tecrübeli hocanın takımımızı Süper Lig'e çıkaracağına inancımız sonsuz" dedi.
Konyaspor'un Play-Off'lara kalmadan lig ikincisi olarak Süper Lig'e yükselebileceğini hatırlatan Bahattin Karapınar, Türkiye liglerinde bunun örnekleri olduğunu hatırlattı. Karapınar, "Bizim matematiksel olarak hesaplar içinde şansımız var ise bunu sürdüreceğiz. 6 hafta var belki zor görünüyor ama 3 maç Buca'nın yenilmesi ve bizimde bütün maçları almamız halinde ilk iki takım içinde Süper Lig'e çıkma ihtimalimiz çok yüksek. Sezon başından itibaren Süper Lig'e çıkacağımıza olan inancımızı sürekli dile getirerek yeniledik. Bu inancımız devam ediyor. Oldu ki, Play-Off'a kaldık lig usulüyle o maçlarda Konyamızı en iyi şekilde temsil edip üst lige çıkmayı ana hedef olarak benimsedik. Zaten bu yolda çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.