TYB’den dolu dolu etkinlik

 TYB’den dolu dolu etkinlik

TYB Konya Şubesinde “Mevlânâ, Yunus Emre ve Mehmet Akif Bize ne Söylediler?” konulu panel yapıldı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 2022 yılı etkinlik takviminin son faaliyeti olan ve Ayça Bilge Yemiş’in yönettiği panelde Anadolu mektebi öğrencileri Süeda Sarı, Ayşegül Kon ve Hayrunnisa Yanardağ Hz. Mevlânâ, Yunus Emre ve Mehmet Akfi’i anlattı. Atilla Yaramış’ın sunumuyla başlayan ve TYB Konya Şubesi ile Anadolu Mektebi iş birliğinde yapılan program sosyal medya kanallarında da canlı yayınlandı.

Panelin düzenleyicisi olan TYB Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Yaramış, üç büyük insan Yunus Emre, Mevlânâ ve Mehmet Akif üzerine sunum hazırladıklarını söyledi. 

TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu da Türkiye’nin üç büyük değerinin hiçbir zaman pörsüyüp, eskimediğine vurgu yaparak “Allah nasip ederse Cumhuriyetimizin 100. yılı olması hasebiyle 2023 yılı programlarında buluşmak dileğiyle bugün, 2022 yılının takvimini sonlandırıyoruz. Yeni sene içinde yine Anadolu Mektebiyle ve okullarla işbirliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Panel Başkanı Ayça Bilge Yemiş, Türk ve İslâm dünyasının üç önemli şahsiyetini konuşacaklarına vurgu yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmasında Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un dindarlık anlayışını anlatan Ayşegül Kon, “Akif dindar insanı; inancı sağlam, dinin gerektirdiklerini hayatında uygulayan, dünyevi hayattan uzak kalmaya çalışan, ruhunu faziletlerle yoğurmuş bir insan olarak görmektedir” dedi.

Yunus Emre’yi anlatan Süeda Sarı ise, “O, yaratılanı yaratandan ötürü sevdi. Onun felsefesi buydu. Yunus Emre insanları hoş görmeyi, iyi insanlar olarak kurtuluşa ermemizi, aşk şerbetini tatmamızı arzulamıştı ve bu yolda hizmet vermişti” diye konuştu.

KİTABINI İMZALADI

Hz. Mevlânâ’yı anlatmak üzere söz alan Hayrunnisa Yanardağ ise “Hz. Mevlânâ bütün dinleri bir saymamıştır, bütün dinlerin "hakikatini" bir saymıştır.” diyor Şefik Can. Eserlerinde İslâm dininden bahsederken dinin mezheplere ayrıldığından ve her mezhebi yaşayan insanların birbirinden üstün veya eksik görülemeyeceğinden bahsetmiş ve onlara saygı duymuştur” ifadelerini kullandı.  

Panel sonunda bir değerlendirme konuşması yapan TYB Yönetim Kurulu Üyesi Vural Kaya da Anadolu Mektebi’ni, hocalarını ve öğrencilerini tebrik etti. 

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, Ayça Bilge Yemiş’e, Vural Kaya Hayrunnisa Yanardağ’a, Salih Sedat Ersöz Süeda Sarı’ya, Hüseyin Eşgin’de Ayşe Gül Kon’a katılım beratı ve ‘2021 İnsanlığa Sözümüz Var’ kitabını takdim etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.