TÜYAP, yüzde 30 büyüyecek

TÜYAP, yüzde 30 büyüyecek

Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Konya Fuarcılığın 2013 yılında yeni fuarlarla yüzde 30 oranında büyüyeceğini söyledi

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından önceki gün Rixos Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. İftar yemeğine Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı  Selçuk Öztürk, Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Konya Fuarcılık yöneticileri ve basın mensupları  katıldı. İftar yemeğinin ardından konuşan Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, TÜYAP Konya Fuarcılığın 2013 yılında yeni fuarlarla yüzde 30 oranında büyüyeceğini söyledi. Bu yılın ilk yarısında toplam 7 fuar gerçekleştirdiklerini ifade eden Ersözlü, "Bölgenin en kapsamlı ve en büyük fuarlarını gerçekleştirdik. Fuarlara 33 ülkeden  b in 166 katılımcı firma ile ülkemizin tüm bölgelerini kapsayan 71 farklı il ve 43 ülkeden gelen 254 bin 610 ziyaretçiyi Konya'da TÜYAP çatısı altında bir araya getirdik. Bu rakamları 2011 yılı ilk yarı fuarları ile kıyasladığımızda geçtiğimiz yıla oranla hem ziyaretçi hem de katılımcı sayısı itibariyle TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. olarak yüzde 25'lik bir büyüme kaydettiğimizi görüyoruz" dedi.

 

YÜZDE 30'LUK BÜYÜME HEDEFLİYORUZ

Fuarların şehrin ekonomisine olumlu katkıda bulunduğunu ifade eden Ersözlü,"Şehre her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyo-ekonomik açıdan katkılar sağladığımız inancındayız. Yılbaşında belirlediğimiz hedeflerin gerisinde  kalmayarak, hatta tarım gibi bazı projelerimizde metrekare, ziyaretçi ve katılımcı sayısı itibariyle beklentilerin üstünde fuarlar gerçekleştirdik. Her yıl olduğu gibi 2013 yılında da fuarlarımıza Mart ayında gerçekleştireceğimiz Konya 11. Uluslararası Tarım Fuarı ile başlayacağız. 2013 yılındaki tarım fuarımızı yüzde 20'lik büyüme ile açmayı planlıyoruz. Türk tarım sektörünün görkemli buluşmasına ev sahipliği yapacak, fuarımızın ardından nisan ayı başında yine sektöründe Anadolu'nun en büyük buluşması olan KONMAK, İSKON ve KONELEX fuarları ile mayıs ayında ise Yapı-Isıtma, Soğutma ve Kent Fuarları ile devam edeceğiz. Anadolu'da sektörünün en büyük ve en kapsamlı buluşması olan KONMAK Fuarı da 2012 yılına oranla yüzde 30'luk bir büyüme hedefliyoruz" diye konuştu.

2013'TE 10 FUAR EV SAHİPLİĞİ YAPILACAK

Önümüzdeki yıl toplam 10 fuara ev sahipliği yaparak, yurt içi ve yurtdışından çok sayıda katılım sağlanacağını aktaran Ersözlü, şunları söyledi: "Önümüzdeki yıl ayrıca ülkemizde son yıllarda yıldızı parlayan birçok grubun yatırımlar gerçekleştirdiği Konya ve bölge açısından da çok önemli olan hayvancılık sektörüne yönelik Konya Tarım fuarı ile eş zamanlı yeni bir hayvancılık ihtisas fuarı gerçekleştireceğiz. Fuarlarımızın büyümesine paralel olarak ziyaretçi sayımızda geçtiğimiz yıla oranla yüzde 30'luk bir artış bekliyoruz. Fuarlara, Balkanlar, Doğu Avrupa, Beyaz Rusya, Rusya, Kafkaslar, Ortadoğu, Arap Yarımadası, Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere 50'nin üzerinde ülkeden Konya'ya ziyaretçi getirmeyi hedefliyoruz."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.