Türofed: Kurban Bayramı'nda Oteller 500 Bin Kişiyi Ağırlayacak

Türofed: Kurban Bayramı'nda Oteller 500 Bin Kişiyi Ağırlayacak

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kurban Bayramı'yla birlikte turizmde adeta doping yaşandığını söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kurban Bayramı'yla birlikte turizmde adeta doping yaşandığını söyledi.

Mehmet İşler, yaptığı açıklamada, sezon genelinde Ramazan ayının yüksek mevsime denk gelmesi ve Gezi olaylarının rezervasyonları yavaşlatmasına rağmen sektörün, Kurban Bayramı'ndaki çıkışla birlikte iyi bir sezon geçirdiğini belirtti. İşler, bu bayramda turizm tesislerinin 500 bin tatilci ağırlamasının öngörüldüğünü söyledi.

İşler, "Yıl boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türk turizmi hızını kesmeden büyümeye devam etmiştir. Nitekim ilk 8 ayda Türkiye, turizmde geçen yıla göre yüzde 10,6 artış gösterdi. Bu geçen senenin üzerindeki rakam, Türkiye turizminin artık kırılganlık eşiğini aşmış, sektörün de endüstrileştiğinin bir göstergesi olmuştur. Bunun ilk belirtisi de bayramda görülmüştür. Turizmde şu anda adeta bir bayram dopingi yaşıyoruz. İki bayram arasında düğün olmaz derler ama biz turizmciler iki bayram arasında güzel bir sezon geçiriyoruz. Önceki bayram sezonundaki doluluk aynen süregelmiş ve sanatçılı programlarla birlikte Kurban Bayramı'nda da tesislerin yüzde 100'ü dolmuştur. Bu bayramda yurt genelinde 500 bine yakın tatilci beklemekteyiz.”

500 MİLYON LİRA GELİR

Turizmde yaşanan hareketliliğin iç pazara yansıdığını söyleyen İşler, sektörün bayram döneminde ülke ekonomisine 500 milyon lira katma değer koymasının beklendiğini ifade etti. İşler, şunları kaydetti: “Turizm sektörü, her zaman olduğu gibi ülke ekonomisine can suyu olmaya devam ediyor. Sektörün, bu bayramda da Türkiye ekonomisine 500 milyon lira katma değer koyacağını tahmin ediyoruz. Özellikle sezonun henüz bitmemiş olması ve denize girilebilirliğin söz konusu olmasından dolayı kıyı otelleri tam doluluk sağlamakta. Öte yandan, tarihi ve kültürel bölgelerimiz olan Kapadokya gibi alanlarımıza da talep artmıştır. Ancak özellikle Kıyı Ege’de, sağlık ve termal turizminin de etkisi ve eşsiz bölge gastronomisiyle de birleşen cazibe unsurları, tesislerimizin yüzde 100 doluluğa ulaşmasını sağlamıştır. Öte yandan, şehirlerimizdeki hava limanı sayısının artması ve hava yolu şirketlerinin rekabet içerisinde cazip fiyatlarla pazarlama yapması tatilcilerin işine yaramış, seyahatler kolaylaşmıştır. İnsanlar gerek psikolojik gerek motivasyonunu artırmak için tatil ihtiyacı duymaktadırlar. Bu da Türkiye turizmi adına son derece güzel gelişmeler. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nın hayırlı geçmesini diliyorum.”


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.