Türkonfed: ‘demokratikleşme Paketi‘ Yeni Bir Anayasa İle Desteklenmeli

Türkonfed: ‘demokratikleşme Paketi‘ Yeni Bir Anayasa İle Desteklenmeli

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, ‘demokratikleşme paketi’ni olumlu karşıladı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, ‘demokratikleşme paketi’ni olumlu karşıladı. Onatça, paketin yeni bir anayasa ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı.




Onatça, kamuoyunda paket ile ilgili büyük beklentiler doğduğuna işaret ederken şunları belirtti:

“Paketin eksileri ve artıları da var. Keşke bu adımları daha evvel atabilmiş olsaydık. Şu an karşı karşıya kaldığımız siyasi ve ekonomik sorunlarımızı aşmamızın yolu, geriden takip eden bir yaklaşımla değil, tam aksine proaktif olabilmekten geçiyor. Orta gelir tuzağından ancak bu şekilde çıkabiliriz. Sayın Başbakan’ın ‘Şu an açıkladığımız reformları da son olarak görmüyoruz’ sözünü, demokratik sistemimizi derinleştirmeye devam etmek yönünde vermiş olduğu bir söz olarak kabul ediyoruz.”

‘Demokratikleşme paketi’nin önemini anlatan Onatça, “Bu adım, Türkiye demokrasisi adına önemli bir kavşağın daha geçilmesi anlamına gelmektedir. Elbette paketin ayrıntıları ve nasıl uygulanacağı ile ilgili çok tartışacağız. Ancak önemli olan paketin içeriğinden çok ülkede kutuplaşmayı sona erdirmesi, sosyal ve ekonomik reformların tetikleyicisi olmasıdır. Böylece hukuk zemininde ilgili reformların yapılarak barış ve huzur ortamının inşa edildiği bir Türkiye, gelişmiş bir demokrasi kulvarına girecek ve orta gelir tuzağından kurtularak zengin ülkeler arasındaki yerini alacaktır. Özlenen ve beklenen budur.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.