Türkmenoğlu'ndan engellilere ziyaret

Türkmenoğlu'ndan engellilere ziyaret

24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili adayı Ayşe Türkmenoğlu ve Rahim Türk, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi'ni ziyaret etti

24. Dönem AK Parti Konya Milletvekili adayı Ayşe Türkmenoğlu ve Rahim Türk, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi'ni ziyaret etti.
Şube üyesi bedensel engellilerle tokalaşan ve sohbet eden Ayşe Türkmenoğlu ve Rahim Türk'e Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve bazı partililer de eşlik etti. 2004 yılına kadar engellilerin unutulduğunu ve göz ardı edildiğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, 2004 yılında yapılan değişikliklerle bugün engellilerin rahatça dışarı çıkabildiklerini ve eve kapanmak zorunda kalmadıklarını belirtti.
AK Parti Konya Milletvekili adayı Rahim Türk ise, engellilerin Türkiye'nin birinci sınıf vatandaşları olduğunu ifade ederek, "Maalesef 2002 yılına kadar bu unutulmuştu. Ancak hükümetimiz dönemiyle birlikte sizlerin de bu toplumun birer ferdi olduğu tekrar hatırlandı. Unutmamalıyız ki bizler de birer engelli adayıyız. Doğuştan olanlar hariç diğer engelli vatandaşlarımız başlarına gelen bir kaza neticesi engelli olmuştur. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.
AK Parti Konya Milletvekili ve 24. dönem milletvekili adayı Ayşe Türkmenoğlu ise, AK Parti'nin engellilerle ilgili çok hassas olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki hassasiyetini her zaman gösterdiğini dile getirdi. Türkiye'nin sosyal ve hukuk devleti olduğunu ancak AK Parti dönemine kadar sosyal ve hukuk konularının dondurulmuş olduğunu ifade eden Türkmenoğlu, AK Parti'yle birlikte sosyal ve hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.