Türkmenler'e Konya'dan yardım

Türkmenler'e Konya'dan yardım

Konya Büyükşehir Belediyesi, AFAD işbirliğiyle Irak'taki Türkmenlere gıda, temizlik ve bebek ihtiyaç malzemelerinden oluşan 3 tır dolusu yardım gönderdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tırların uğurlanması dolayısıyla Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende, Irak'ta yaşanan olayların, Türk milletini derinden etkilediğini belirtti.
 
Hükümetin yanı sıra vatandaşların da gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden Akyürek, oradaki Türkmenlere ve diğer mazlum halklara destek olma sorumluluğu taşıdıklarını söyledi.
 
Akyürek, şunları kaydetti: "Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla bir çalışma başlattık. Bu çerçevede, içinde gıda, temizlik ve bebek ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu ilk 50 ton yardımı, AFAD işbirliğiyle Irak'a gönderiyoruz. Bir an önce o bölgede bulunan gerek soydaşlarımız, gerek dindaşlarımız ve kardeşlerimizin huzura kavuşmasını, barışa erişmesini, emniyete kavuşmalarını diliyoruz. Konya olarak mağduriyetlerin giderilmesi için elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından, 50 ton yardım malzemesini taşıyan 3 tır Irak'a uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.