Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı Kutlamaları Başladı

Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı Kutlamaları Başladı

Türkmenistan, bağımsızlığınının 23′üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya başladı. "Bağımsızlık Bayramı" törenleri kapsamında, Aşkabat Stadı’nda bir kutlama töreni düzenlendi. Türkmenistan hükümetinin ev sahipliğinde...

Türkmenistan, bağımsızlığınının 23′üncü yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya başladı. "Bağımsızlık Bayramı" törenleri kapsamında, Aşkabat Stadı’nda bir kutlama töreni düzenlendi. Türkmenistan hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen törene, dünyanın farklı ülkelerinden gelen yabancı heyetlerin yanı sıra Türkmenistan’daki yabancı misyon şefleri, Türk işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin yapıldığı 20 bin kişilik stadyum ise tıklım tıklım doldu.

Türkmenistan milli marşının okunmasıyla başlayan törende, ülkenin önde gelen sanatçıları ve folklor ekipleri büyük bir ilgiyle izlendi. Özellikle Türkmen atlarının gösterisi büyük beğeni topladı.

Ülkenin en önemli bayramı olan "Bağımsızlık Bayramı" için düzenlenecek resmi tören ise yarın. Aşkabat’taki Merkez Meydanı’nda düzenlenecek resmi geçit törenine, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılması bekleniyor. Ülkede, 28 Ekim’e kadar devam edecek kutlamalarda son gün, at yarışları tertip edilecek.

Öte yandan ülkedeki suçlular da Bağımsızlık Bayramı'ndan nasibini aldı. Hükümet belli suçları işleyenler için af yasası çıkardığını duyurdu.

Türkmenistan, 27 Ekim 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmişti. Birleşmiş Milletler tarafından 4 yıl sonra "daimi tarafsızlık" statüsünü kazanan ülke, zengin doğalgaz ve petrol kaynakları ile bölgedeki etkili devletler arasına girdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.