Türkmen: Omuz Omuza Olmayınca Kürsülerden Söylenenler İnandırıcı Olmuyor

Türkmen: Omuz Omuza Olmayınca Kürsülerden Söylenenler İnandırıcı Olmuyor

Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Vakfı Genel Başkanı Dinçer Türkmen, hükümet ve devletin ileri gelenlerini, Alevi – Sünni kardeşliğini pekiştirecek etkinliklerde görmek istediklerini söyledi. Dinçer, “Tabi böyle olmayınca ne kadar...

Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Vakfı Genel Başkanı Dinçer Türkmen, hükümet ve devletin ileri gelenlerini, Alevi – Sünni kardeşliğini pekiştirecek etkinliklerde görmek istediklerini söyledi. Dinçer, “Tabi böyle olmayınca ne kadar insanlar kürsülerden bir şeyler söylerse söylesin, inandırıcılık boyutu da o nispette azalıyor.” dedi.

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu’nun iftarına katılan Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Vakfı Genel Başkanı Dinçer Türkmen, Alevi – Sünni kardeşliğinin pekiştiği bu tür organizasyonlara herkesin katılmasını istedi. Türkmen, “Meydanlarda Türkiye’nin yüzde 99’unun Müslüman olduğunu söyleyenler, neden Ehl-i Beyt’e sahip çıkmıyor. Ehl-i Beyt Müslüman değil mi? Peygamberin ailesi değil mi? Sadece Alevi Müslümanlara mı ait, Sünni Müslümanlara ait değil mi? Bu güne kadar bunun eksikliğini hissetti Aleviler Türkiye’de. İnşallah bundan sonra böyle bir eksiklik yaşanmaz. Sünni Müslüman kardeşlerimiz de bu işe el atarlar. Alevi – Sünni kardeşliği bu vesileyle pekişmiş olur. Kardeşliği bozmaya çalışan nifaklara da fırsat vermemiş oluruz. Çok hassas bir süreçten geçiyoruz. Hepimiz bunun farkındayız. Bütün iyi dostlarımız Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti halkının tamamı bu gemide yaşıyor. Alevilikti, Sünnilikti, Kürtçülüktü, Türkçülüktü gibi hassas konulara prim vermemeliyiz.” diye konuştu.

Alevilerin, Muharrem ayının 12’inci gününden sonra aşure ve yemek dağıtıklarını ifade eden Dinçer Türkmen, şöyle devam etti: “Gönül istiyor ki devlet de burada olsun. Hükümet de burada olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin ileri gelen tüm insanları bu tür etkinliklerde gözüksün istiyoruz. Tabi böyle olmayınca ne kadar insanlar kürsülerden bir şeyler söylerse söylesin, inandırıcılık boyutu da o nispette azalıyor. İnsan omuz omuza değmek istiyor. Onu hissetmek istiyor. Ben Ehl-i Beyt’i çok severim, ben Sünni Müslümanım, ben Alevi Müslümanım demek insanları çok mutlu etmiyor. Omuz omuza olmak gerekiyor. Biz bu ülkeyi omuz omuza kurduk. Özellikle devlet büyüklerimiz bu gibi etkinliklerde gözüksünler istiyoruz. Birlik beraberlik mesajlarını versinler istiyoruz. Bu neden sadece Alevilere mahsus olsun ki? Ehl-i Beyt sadece Alevilere mi mahsus, Sünni Müslümanlara mahsus değil mi?”

ERDEM: GEREKİRSE ANAYASA’DA DEĞİŞİKLİK YAPILSIN

Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem de iftar yemeğine katıldı. Bu iftarları Türkiye’nin çok önemli bir dönüm noktası olarak kabul ettiğini ifade eden Erdem, “Destekliyorum. Desteklemeye de devam edeceğim. Birlikte olmakla güce doğru, ayrılıkla da felakete doğru gideceğiz. Bugün aramızdaki bazı grupların Türkiye’yi felakete götürme planlarının dışına Alevi kardeşlerimizi çıkarmamız gerekiyor. O plan düşman ülkelerin Türkiye’ye kurdukları bir plandır. Bu tuzağa gelmeyeceğiz. Alevi kardeşlerimizi kucaklayacağız. Kürt kardeşlerimizi kucaklayacağız. Birliktelikten çok büyük bir gücün doğacağını, ayrılıktan zahmetin, birlikte olmanın rahmetini yaşayacağız. Alevi milletvekillerimiz, müsteşarlarımız, bakanlarımız olacak. Her yerde temsil hakkını koruyacaklar. Dini açıdan Anayasa’nın kabul ettiği noktaya kadar her şeyi destekliyoruz. Engellerin de kaldırılması için gerekirse Anayasa’nın bazı maddelerinin değişmesi gerekir. Çünkü artık tahammülümüz yok bizim kavgaya. Zaten İslam alemini parçaladılar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.