Türkiye'nin yerli dezenfektanı Borel yarından itibaren raflarda

Türkiye'nin yerli dezenfektanı Borel yarından itibaren raflarda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bordan üretilen Türkiye'nin yerli dezenfektanı BOREL için düzenlenen tanıtım töreninde yarından itibaren Borel'in satışa sunulacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yerli ve milli dezenfektan olan Borel'in lansmanını gerçekleştirdi. Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen “Tanıtım Töreni”ne katıldı. 

Bakan Fatih Dönmez, "BOREL'in ilk parti üretimini sahada olan kahramanlarımıza armağan ediyoruz" dedi ve yarından itibaren Borel'in satışa sunulacağını söyledi.

Dönmez, geçen ay yaptığı açıklamada el dezenfektanları üretiminde Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü'nün (BOREN) Ar-Ge sürecini tamamladığını duyurmuştu. Çalışmaların olumlu sonuç vermesiyle Eti Maden'in borlu dezenfektanın seri üretimine başlayacağını ifade eden Dönmez, BOREN'in Ar-Ge laboratuvarında geliştirilen el dezenfektanının etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı yağı ve su karışımını içerdiğini belirtmişti.

BOREL nedir?

BOREL yerli üretim bir dezenfektan. BOREN'in Ar-Ge laboratuvarında geliştirilen el dezenfektanının etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı yağı ve su karışımı içeriyor.

Bakan Dönmez'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Koronavirüsle mücadele önce ellerle başlıyor.

-Kişisel hijyen ürünlerine aşırı talep oldu.

-Benzine etanol karıştırma zorunluluğunu bir süreliğine kaldırdık. Sıkıntıları giderdik.

-Ekibimiz gece gündüz yoğun seri üretimine geçtik. Borel yarından itibaren farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşacak.

-Borel ele zarar vermiyor. İçeriğindeki maddeler elleri nemlendiriyor ve dermatolojik sorunlara neden olmuyor. Eldeki yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor.

-100 mililitrelik boyutta satışa çıkacak.

-Borel'in ilk parti üretimini sahada olan kahramanlarımıza hediye ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum