Türkiye’nin merkezi Kulu

Türkiye’nin merkezi Kulu

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız: Nasreddin Hoca nasıl dünyanın ortasını Akşehir diyorsa bizlerde Türkiyenin merkezi Kulu diyoruz

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, Kulu’nun Konya ve Ankara’ya yakın mesafede kurulan Türkiye’nin şirin bir ilçesi olduğunu ifade ederek, “1923 yılında belde, 1954 yılında da ilçe olan ilçemizin 21 bin civarında nüfusu var. Ancak gerçek nüfusumuz 30 binden fazla. Nüfusumuzun büyük bir bölümü İsveç’te yaşıyor. Göçmeni bol olan tarım ile iştigal eden bir ilçe. Nasreddin Hoca nasıl dünyanın ortasını Akşehir diyorsa bizlerde Türkiye’nin merkezi Kulu diyoruz” dedi.
“1965’li yıllarda Kulu insanı İsveç başta olmak üzere yurt dışına göç etti. Bizim de o vatandaşlarımız ile güzel bir birlikteliğimiz var. Geçmişe yönelik kardeş şehir de yapıldı. Bizi en çok gururlandıran İsveç Başbakanı’nın Kulu’yu ziyaret etmesi oldu. Kendilerini örf ve geleneklerimize uygun olarak misafir ettik. Kulu ayrıca Osmanlı döneminde Osmanlı ordusuna lojistik destek veren bir ilçe olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Sultan Abdülaziz döneminde böylesine gurur veren bir görevi de yerine getirdi. Zengin ve tabi güzellikleri ile insanlarının hoşgörüsü ile şirin bir ilçeyiz” diye konuştu.
 Belediye başkanı olarak ikinci dönemde yeniden göreve seçildiğini de dile getiren Yıldız, “İlk dönemde yaptığımız hizmetlerin yanı sıra bu dönemde ilçemiz için önemli yatırımları hayata geçirmek için çalışıyoruz. 250 bin ağaçlık orman çalışması, yeşil alan sayısının çoğaltılması, düden gölünde yaşayan kuşların sığınacağı 2 bin dekar alan üzerine, kuyusu, elektriği temin edilmiş bir ormanlık alanı hazırlardık ve dikilen 250 bin ağaç tamamen tuttu. Bundan sonra ilçemizin imarı ve güzelleşmesi konusunda çalışmaların yanı sıra halkımızın isteği ve bekledikleri hizmetlerin yanı sıra en çok önem verdiğimiz konu organize sanayi bölgesinin bir an evvel hayata geçirilmesi. Çünkü istihdam konusunda ciddi sıkıntımız var. İşsiz oranımız bir hayli arttı. Bu konuda belediye olarak biz çok güçlü değiliz ama hükümetimizin desteği ile organize sanayi bölgemizi kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.
Yıldız, en büyük hayallerinin yurt dışında yaşayan vatandaşların ilçeye yatırım yapmaları olduğunu özellikle vurgularken, “Biz belediye olarak bunları yaparken yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizden de istediğimiz ilçemize yatırım yapmaları. Şimdiye kadar yurt dışında yaşayan hemşehrilerimiz yazın düğün sezonunun yanı yatırımlarının büyük bölümünü evlere ayırıyor. Öyle ki milyarlar harcanan evler ekonomiye büyük oranda katkısı olan bir yatırım değil. Evler sadece inşaat sektörünü ayakta tutuyor. Bunun yanı sıra ilçemizi ziyaretleri sırasında, düğün, fakirlere destek adına yaptıkları harcamalar ile kulunun çarşı ekonomisine katkısı oldu ama istihdam ekonomisine katkısı olmadı. Bundan sonra bizim istediğimiz kendi adları altında bir yatırım yapmaları. Ancak bizim en büyük endişemiz yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yeniden ilçemize kesin dönüş yapmayacakları. Oraya giden hemşehrilerimiz eskiden ‘gurbetteyiz’ diyorlardı. Şimdi ‘gurbeti sılaya çevirdik’ diyorlar. Yurt dışına giden hemşehrilerimizin ikinci üçüncü kuşakları ilçeye dönmek istemiyor. Bunun için birikimlerini ilçede ekonomik yatırıma yöneltmezler. Bunun sonucunda da ilçe halkı olarak bizler kendi yağımız ile kendimiz kavrulmaya devam edeceğiz” diyerek bu alanda yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Kulu’nun her geçen gün büyüyüp geliştiğini de anlatan Yıldız, “İlçemizin ulaşımı kolay, güneye kuzeye yakın. Kuş cenneti olan Düden Gölü ile ekonomideki yerini alan bir yer. Düden gölünün korunması için yaptığımız en güzel yatırım atık su arıtma tesisleri. Tesisler sayesinde artık Düden Gölü’ne kirli su akmıyor. İlçemizin içerisinde bulunan çayımız ıslah edildi. Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin ilçeleri ile birlikte çöp toplama merkezi yaptık. İlçeler içerisinde ilk olarak bu uygulamayı biz yaptık. Bundan sonra her üç ilçenin çöpleri bir arada toplanarak bertaraf ediliyor. İlçemizin bundan sonra da gelişimini ve büyümesini hızlandırmak adına yapılması gereken her türlü çalışmayı   yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Karşılaştığımız güçlükleri halkımızdan aldığımız destekle aşacağız. Belediyecilik fedakarlık ve özveri isteyen bir iştir. Bu işte başarılı olmak bilgi, beceri ve gayret ister. Bu ortamı sağlamak için elimizden gelen her türlü gayreti ve imkanı seferber edeceğiz.         Kulumuz önümüzdeki yıllarda çok daha büyüyecek. Bu büyümede Ankara'ya ve Konya'ya yakın olmasının büyük etkisi olacaktır. Biz bu avantajı Kulumuzun gelişmesi adına değerlendireceğiz. En büyük dileğimiz Kulumuzun İçanadolu’nun en gözde yerleşim merkezlerinden biri olmasıdır” diyerek konuşmasını bitirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.